Wat is boarden?

Wat is boarding?

Ga je vliegen en wil je weten wat boarding betekent? In dit blog leg ik het in het kort voor je uit.

Het woord zegt letterlijk waar het over gaat. Boarding betekent dat je in het vliegtuig mag stappen bij de gate. Het is belangrijk om de borden goed in de gaten te houden om te kijken wanneer je mag boarden. De tijd van het boarden staat vaak ook ter indicatie op je boardingpass.

De tijd tussen boarding en vertrek verschilt per vlucht. Dat is bijvoorbeeld afhankelijk van de lengte van jouw vlucht of van de vliegmaatschappij waarmee je gaat vliegen.

Heb je je boardingpass laten zien? Dan is het tijd om te gaan vliegen! Vaak ga je via een aviobrug naar het vliegtuig toe om vervolgens plaats te nemen in het vliegtuig.

Waar moet ik boarden?

Om te kunnen boarden moet je eerst kijken naar de nummer van jouw gate. Dit nummer vind je op de borden van het vliegveld bij jouw vlucht.

Een gate is letterlijk de uitgang van het vliegveld naar jouw vliegtuig toe. Bij de gate ga je wachten totdat je mag boarden om vervolgens in het vliegtuig te stappen.

Wat heb je nodig tijdens het boarden?

Om te kunnen boarden heb je een boardingpass nodig. Om tijd te besparen kun je online inchecken om vervolgens jouw boardingpass per mail te ontvangen. Je hoeft jouw boardingpass in dat geval niet uit te printen en kunt hem via de telefoon gebruiken.

Bij het boarden heb je soms ook een paspoort nodig. Het is gemakkelijk om tijdens het boarden jouw boardingpass en paspoort of ID kaart bij de hand te hebben.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!