De Poço do Inferno: een prachtige waterval in het Portugese Serra da Estrela

De Poço do Inferno: een prachtige waterval in het Portugese Serra da Estrela

De Serra da Estrela is een bergketen in het midden en het oosten van Portugal. Het is grootste bergketen op het vaste land, want naast het vaste land van Portugal heeft het land ook eilanden met veel bergen.

Het hoogste punt van de Serra da Estrela en het vaste land van Portugal, is de Torre. Deze bergtop is 1993 meter hoog. Op de top is een grote, gemetselde zuil van 7 meter gebouwd, zodat de top onofficieel 2000 meter hoog is. Het bijzondere aan de top van de Serra da Estrela is dat je hem met de auto kunt bereiken.

Bergen hebben altijd iets magisch bij zich. Het weer en het klimaat zijn anders op het vlakke land, de natuur is ongerepter, de uitzichten zijn prachtig en op de achtergrond hoor je de bellen van de koeien of één van de vele beekjes die vredig naar beneden stromen. In de bergen vind je uiteraard ook watervallen. Zo heeft de Serra da Estrela een prachtige waterval, genaamd Poço do Inferno.

Wat is de Poço do Inferno?

De Poço do Inferno is een kleine lagune in het midden van de Serra da Estrela, als gevolg van de waterval van 10 meter hoog. Deze waterval wordt gevormd door de wateren van de Leandres-stroom.

De waterval is te vinden op 1080 meter hoog en het water is hier ijskoud. Het kan in de ”strenge” Portugese winters zo koud worden, dat het verandert in ijs.

De Poço do Inferno bezoeken

Als je een bezoekje brengt aan de Torre, het hoogste punt van Portugal, dan is een bezoekje aan de Poço do Inferno ook een grote aanrader. Vanaf de Torre is het ongeveer een dik half uur rijden naar de waterval toe.

Vanaf Manteigas rijd je ongeveer 4 kilometer langs de hoofdweg richting de Torre. Net voorbij Caldas de Manteigas sla je linksaf om de laatste 6 kilometer over een ietwat smalle weg richting de waterval te rijden.

De weg is smal, maar er is een kleine kans op tegenliggend verkeer. De omgeving is bebost en dat maakt het tot een prachtige route.

Wil je de waterval niet met de auto bezoeken? Logisch!

In de omgeving zijn vele wandelroutes die je richting de Poço do Inferno brengen.

De Poço do Inferno in de Serra da Estrela in Portugal

Een kleine klim naar de waterval toe

Als je met de auto de waterval gaat bezoeken, dan zijn er parkeermogelijkheden rondom de waterval. Je kunt de waterval niet meteen zien liggen en moet een klein stukje naar boven klimmen.

Deze klim duurt maximaal 5 minuten en iedereen kan deze kleine klim maken. Het ”pad” naar de waterval kun je herkennen door de hekken waar je je aan vast kunt houden.

Mijn bezoek aan de Poço do Inferno

In mijn reis door Portugal hebben we een lange dag besteed aan de Serra da Estrela, de Torre, Fundão en de Poço do Inferno.

Ik vond de Serra da Estrela een prachtige gebergte en op het oog een hele andere gebergte dan anders gebergtes die ik heb gezien. De weg richting de Poço do Inferno was een prachtige route vanwege het bos waar we doorheen reden. We hadden deze dag ook stralend weer waardoor de uitzichten perfect waren!

Ben je in de omgeving van de Serra da Estrela? Dan is een bezoekje aan deze waterval absoluut de moeite waard!

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog meer over Portugal geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down