Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Wat is een goede skibroek?

Wat is een goede skibroek?
DEEL

Op een zonovergoten piste op een geprepareerde piste naar beneden glijden: wintersport is een prachtige sport en of je nu gaat skiën of snowboarden, als je eenmaal aan wintersport bent begonnen, dan kom je er niet meer van af.

Voordat je op wintersport gaat moeten er veel dingen gebeuren. Je zoekt naar een verblijf, je moet een skipas regelen, je moet nadenken over alle materialen én je moet kleren kopen. Met een beetje mazzel heb je al skikleren in de kast liggen, maar als dat niet het geval is dan is het verstandig om goed na te denken over wat je koopt.

Een ski-jas is met een ski-broek misschien wel de belangrijkste kledingstuk als je op wintersport gaat. In dit blog gaan we dieper in op de urgentie van een goede skibroek.

Waarom is een goede skibroek belangrijk?

Een skibroek wordt af en toe onderschat. Het is niet zomaar een broek namelijk. Een skibroek biedt vrijheid tijdens het skiën of snowboarden, het houdt je lekker warm op de koude pistes en een skibroek biedt enige vorm van bescherming.

> Lees ook: Wat is een goede ski-jas?

Waarom is een goede skibroek belangrijk?

Wat is een goede skibroek?

Aan welke eigenschappen voldoet een goede skibroek?

De 3 belangrijkste eigenschappen waaraan een skibroek moet voldoen zijn:

  • Waterdichtheid
  • Ademend
  • Comfort

Een skibroek moet waterdicht zijn

Een goede skibroek moet waterdicht zijn. Een waterdichte skibroek voorkomt dat de skibroek van binnen nat wordt en dat je het koud krijgt.

Hoe weet je of een skibroek waterdicht is? De waterdichtheid wordt uitgedrukt in ‘waterkolom’. Een skibroek met een waterkolom boven de 10.000m is een skibroek dat het water goed kan afstoten.

Een skibroek moet ademend zijn

Bij zowel een ski-jas als een skibroek is het belangrijk dat het goed ademt. Een goed ademende skibroek transpireert lichaamsvocht. Dat is belangrijk, omdat je het anders koud gaat krijgen door je eigen zweet.

Een goede skibroek moet comfortabel zitten

Comfort is één van de belangrijkste eigenschappen voor een goede skibroek. Een skibroek mag niet knellen of te strak zitten omdat dit de bewegingsvrijheid tijdens het skiën of snowboarden beperkt.

Dit maakt een skibroek óók een goede skibroek

Dit maakt een skibroek óók een goede skibroek

Er zijn nog een aantal kenmerken die van waarde zijn als je een goede skibroek wilt kopen.

Een skibroek met sneeuwvangers

Bij een goede skibroek zit aan de onderzijde van de broek een elastisch stuk stof. Dit is een sneeuwvanger en door de sneeuwvanger over de skischoenen heen te trekken voorkom je dat sneeuw aan de binnenkant van de broek komt te zitten.

Een skibroek met bretels

Een skibroek met bretels is een belangrijke kenmerken voor een skibroek. De bretels houden de broek op een goede positie waardoor je geen riem hoeft te dragen. Daarnaast zorgen de bretels ervoor dat er geen sneeuw naar binnen kan komen en daardoor blijf je lekker warm.

Een skibroek met het RECCO-systeem

Een goede skibroek beschikt over een RECCO-systeem.

Maar wat is een RECCO-systeem?

Het RECCO-systeem ondersteunt hulpdiensten als jij in het ergste geval slachtoffer bent geworden van een lawine. In de skibroek zit een reflector. Deze reflector kan signalen reflecteren wanneer er met een detector naar jou wordt gezocht.

Broekzakken met een waterdichte rits

Je vergeet het bijna: maar via de rist kan gemakkelijk water en koude lucht naar binnen komen. Daarom is het belangrijk goed te kijken of de rits in de broekzakken van jouw skibroek waterdicht is.

Waar koop ik een goede skibroek?

Waar ga je een goede skibroek kopen?

Wij gaan altijd naar een outdoorwinkel. Dit zijn winkels die weten waar ze over praten en jou kunnen adviseren als dat nodig is. Je kunt een skibroek bijvoorbeeld bij de Decathlon kopen. Ook winkels als de Bever en de Herqua Sports zijn bekende winkels voor wintersportkleding.

Je kunt uiteraard ook een skibroek bij Bol.com kopen, maar daarmee weet je nooit precies wat je in huis haalt.

Meer informatie nodig over wintersport?

We hebben meer geschreven over wintersport:

#YELR
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =