Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Waarom je een wandelstok niet altijd als wandelstok hoeft te gebruiken

Waarom je een wandelstok niet als wandelstok hoeft te gebruiken
DEEL

Een wandelstok: het is super belangrijk om deze te gebruiken als je een zware hike gaat maken. Vaak vinden mensen wandelstokken een beetje suf of onhandig. Maar vaak willen mensen ook niet meer zonder nadat ze voor de eerste keer met een wandelstok zijn gaan hiken.

Een wandelstok zorgt ervoor dat je in hetzelfde tempo blijft wandelen, het zorgt voor evenwicht, balans en een rechte houding. Daarnaast kun je jezelf ondersteunen op moeilijke ondergronden en kun je jezelf met de stokken opvangen als je (bijna) komt te vallen.

Maar je kunt meer met een wandelstok! Want naast alle fysieke voordelen van de stok heeft een wandelstok ook een aantal praktische functies (die niet in de officiële functieomschrijving staan).

Gebruik je wandelstok als tentstok

Een wandelstok gebruiken als tentstok, heb je daar weleens over nagedacht?

Het is super handig om een wandelstok te gebruiken als tentstok bij een tipi tent. En daarnaast hoef je minder mee te sjouwen..

Gebruik een wandelstok ter verdediging

Stel je zelf eens voor: je bent lekker aan het wandelen en ineens kom je een groot en wild dier tegen. Veel van deze wilde dieren rennen weg en willen niks van je weten, maar wat als het wilde dier waar jij tegenover staat een beetje grimmig is? Wat doe je dan?

Allereerst hebben we respect voor de dieren natuurlijk. Maar om jezelf te verdedigen kun je natuurlijk jouw wandelstok gebruiken. Niet om het dier naar gort te slaan, begrijp mij niet verkeerd. Maar je kunt wel een waarschuwing geven dat er bij jou niks te halen valt. Je kunt het dier letterlijk afschrikken.

Maak jezelf bijvoorbeeld groot met de stokken of tik beide stokken tegen elkaar aan om lawaai te maken. Hopelijk schrik je de dieren af en rennen ze weg 😉

Een wandelstok als kruk gebruiken

Gebruik de wandelstok als kruk wanneer je bent gevallen.

Nu begrijp ik goed dat je moeilijk kilometers lang kunt wandelen met een gebroken been en een wandelstok als kruk. Dus als de situatie erger is dan ik beschrijf, dan adviseer ik altijd om de bergreddingsdienst te bellen.

Maar dat betekent niet dat jouw wandelstok voor hele kleine afstanden misschien ondersteuning kan bieden.

Een wandelstok als fotostatief

De allermooiste uit dit rijtje blijft de wandelstok die je als fotostatief kunt gebruiken.

Er zijn namelijk wandelstokken met een schroefdraadaansluiting. Dat betekent dat je jouw camera aan de wandelstok kunt monteren, je de stok vervolgens in de grond kunt steken en daarna de mooiste foto’s kunt maken.

Hierdoor hoef je geen zware en veel te grote statief mee te nemen tijdens jouw urenlange hike!

Meer informatie nodig over wandelstokken?

We hebben meer geschreven over wandelstokken:

En misschien kunnen we je inspireren tot vette hikes:

Producten kopen via YELR

Waar kun je wandelstokken kopen?

Wij zijn voorstander om wandelstokken bij een goede outdoor specialist te kopen. Je kunt wandelstokken ook bij Bol.com kopen, maar deze webshop heeft niet de expertise die een Decathlon, de Bever of een andere outdoorwinkel wel heeft.

#YELR
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 7 =