Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Backpacken

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep, kom terug.

Ga goed voorbereid op pad:

Een backpack

Zonder een backpack is backpacken een lastig verhaal. Je moet namelijk al je spullen mee kunnen nemen. Let er bij het inpakken goed op dat je vooral essentiële spullen meeneemt en laat overbodige spullen thuis (deze ga je in de praktijk nooit gebruiken).

Een plan

De grootste charme van het backpacken is natuurlijk de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid. Toch is het wel belangrijk om een kleine indicatie te maken van wat je gaat doen. Naar welk land wil je gaan en hoelang wil je weg?

Wees volwassen

Ga volwassen en verantwoordelijk met je backpack avontuur om. Heb respect voor het land waar je verblijft en maak verstandige keuzes. Op deze manier ga je een prachtig avontuur tegemoet die jij je hele leven blijft herinneren.

Adrenalinescore
95%

Maak een ''plan''

Je moet niet alles vooruit plannen. We raden het ook niet aan om ver voor de tijd een hostel te boeken. Wel is het verstandig om een indicatie te maken van wat je gaat doen. Naar welk land ga je? Hoelang ga je weg? Wat wil je allemaal gaan doen?

Backpack inpakken

Het is tijd om de backpack in te pakken. Sla overbodige spullen over om de backpack zo licht mogelijk te houden. Onthoud dat je in het land waar je gaat reizen altijd nieuwe spullen kunt kopen als dat nodig is.

Geniet van het avontuur!

Duik vervolgens in het diepe en geniet van het avontuur. Geniet van het land, de natuur, de mensen en de culturen waarin je gaat reizen. Stel jezelf open voor alle nieuwe lessen en uitdagingen die op je pad komen. Ze maken je verrijkend.

Backpacken en de wereld ontdekken

Wat voor kleding je draagt als je gaat backpacken is natuurlijk sterk afhankelijk van de plek waar je gaat reizen. En dat kan op zijn plaats ook weer afhankelijk zijn van het seizoen waarin je gaat reizen. Als je in de winter in Zweden gaat backpacken, dan moet je hele andere kledingstukken meenemen dan wanneer je in de zomer in Zweden gaat backpacken.

Kortom, het weer is een belangrijk element om vooraf te checken. Het algemene advies voor kleding en backpacken geldt: het moet zo comfortabel mogelijk zijn. Daarnaast is het verstandig om minimaal 1 of 2 warmere kledingstukken bij je te hebben in geval van nood.

Tijdens het backpacken heb je niet veel extra materialen nodig. Het allerbelangrijkste materiaal is de backpack zelf. Hier stop je tenslotte alle belangrijke spullen in die je tijdens het reizen mee wilt nemen. Kies je spullen dus zorgvuldig uit, want je wilt de backpack het liefst zo licht mogelijk hebben.

Wees daarnaast niet zuinig in je investering in de backpack. Je moet goed onthouden dat het een duurzame investering is. Als je er zuinig mee omgaat, dan kan je langere tijd van de backpack gebruikmaken. 

Het belangrijkste van alles is dat je een waterdichte en kwalitatieve backpack bij je draagt. Hier ga je tijdens het grote avontuur alleen maar gemakken van ervaren.

Nee, backpacken is niet gevaarlijk. Het is wel sterk afhankelijk van het land waar je naar toe gaat reizen. In elk land op de wereld gelden namelijk andere veiligheidsadviezen en het laatste wat je wilt is ergens in een conflict terecht komen waar je niet thuishoort. Nu weten we wel dat dit een groot doemscenario is, maar het is echt belangrijk om niet te naïef te zijn en om volwassen en verantwoordelijke keuzes te maken.

Als je elke dag dicht bij jezelf blijft, dan zijn er maar weinig landen die jou gek kunnen maken. Wij geloven trouwens niet meteen in berichtgevingen van het nieuws. Want daar moet je bijna geloven dat alle landen gevaarlijke plekken zijn. Geloof ons maar, dat is absoluut niet het geval. Overal wonen lieve en goede mensen die jou willen helpen als dat nodig is.

Nee, natuurlijk niet! Voor iedereen is er een eerste keer. Daarnaast is backpacken natuurlijk een heel algemeen begrip.

Natuurlijk wordt backpacken makkelijker als je ervaring hebt. Je kent alle ins-and-outs. Je weet hoe je de backpack gemakkelijker kunt inpakken en je weet ook welke spullen overbodig zijn en niet mee hoeven. 

Maar om tot dit punt te komen moet je simpelweg ervaring opdoen. Dat is het leuke van backpacken: er staan erg veel interessante lessen op je te wachten. Geniet daarvan!

Onze favoriete bestemmingen om te backpacken

Thailand

Azië

Guatemala

Noord- Amerika

Australië

Oceanië

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!