Met de nieuwe skilift in Allemond naar de Alpe d'Huez
4 min. leestijd

Met de nieuwe skilift in Allemond naar de Alpe d'Huez

Allemond is een hartstikke leuk dorp in de Franse Alpen. Het dorp ligt in een dal van ongeveer 700 meter hoog en ligt in de buurt van de stad Grenoble en het stadje Bourg d’Oisans. Laatst genoemde stad is vooral bekend omdat het aan de voet van de beroemde Alpe d’ Huez ligt.

Waar staat Allemond bekend om? Sowieso is Allemond in de zomer een erg levendig dorp met tal van outdoor activiteiten. Op het grote stuwmeer, Lac du Verney, kun je bijvoorbeeld peddle-boarden en rondom het meer kun je prachtig wandelen en hardlopen. Wil je een drankje doen? Voor een klein dorp als Allemond zijn de horeca mogelijkheden vrij groot!

Daarnaast is het dorp bekend omdat het aan de voet van de Col de la Croix-de-Fer ligt. Onder de wielrenners is dit één van de mooiste bergpassen in Frankrijk en ook de Tour de France is regelmatig vanaf de Croix-de-Fer door Allemond gereden om te finishen op de Alpe d’Huez.

En in winter? In de winter kun je overheerlijk gaan skiën in het skigebied van de Alpe d’Huez. Vanuit Allemond was het de standaard om gratis per bus richting Oz Station te rijden en vanaf daar de skilift te pakken, maar dit is verleden tijd. Vanaf straks kun je met de skilift vanaf Allemond naar Oz Station om vanaf daar verder omhoog te gaan.

Mijn winter in Frankrijk: 5 maanden skiën

Ik heb een jaar lang in Allemond gewoond en had het voorrecht om een volledige winter te kunnen skiën. 5 maanden lang kon ik bepalen wanneer ik naar boven wou gaan en heb ik vandaag niet zoveel zin? Dan gaan we morgen wel!

Hoe anders is dat tijdens een wintersportvakantie. Je betaald erg veel geld om een aantal dagen te gaan skiën, dus een dagje ”niks” doen is niet op zijn plaats. Je wilt ten slotte alles uit jouw wintersport vakantie halen!

Zoals gezegd: ik heb een jaar in Allemond gewoond en werkte bij het Nederlandse hotel La Douce Montagne (een hele, hele dikke aanrader als je opzoek bent naar een leuk hotel!). Soms ging ik 3 á 4 dagen in de week skiën en moest ik vanaf Allemond 20 minuten in de bus zitten richting Oz Station, om vanaf daar de liften richting de pistes te pakken.

Dit was trouwens een goede busverbinding. De bus reed slechts een aantal keren per dag, maar iedereen was goed op de hoogte van alle vertrektijden en de bus was altijd stipt op tijd. Daarnaast was de rit gratis en reden we in 20 minuten naar het dichtstbijzijnde skidorp: Oz Station.

De nieuwe skilift in Allemond

Alpe d’Huez Grand Domaine Ski: een prachtig skigebied

Ik had nog niet eerder geskied, dus mijn referentiekader ligt enkel en alleen bij de Alpe d’Huez. Toch kan ik wel stellen dat ik het een prachtig skigebied vind. Het skigebied kent veel verscheidenheid in de moeilijkheidsgraden van de pistes en met 250 kilometer aan piste is het een erg groot skigebied.

Uiteraard kun je met de auto over de Alpe d’Huez rijden en op deze manier het skigebied bereiken, maar er zijn ook veel omliggende dorpen die in verbinding staan met de Alpe d’Huez.

Ik reed vanaf Allemond richting Oz Station om daar de skilift richting het skigebied te pakken, maar ook vanaf Vaujany (ook dicht bij Allemond), Auris en Oisans en Villard Reculas is het onder anderen mogelijk om bij de pistes te komen.

Een nieuwe skilift in Allemond

Met de bus van Allemond naar Oz Station is binnenkort verleden tijd. In Allemond wordt namelijk een nieuwe skilift gebouwd en daardoor is het straks mogelijk om vanaf Allemond per lift naar de pistes te gaan.

De nieuwe skilift krijgt straks Eau d’Olle Express als naam en krijgt gondels van maximaal 10 personen. In circa 8 minuten ben je straks van het dorp Allemond in het dorp Oz-en-Station.

De lift komt uit in het middelpunt van Oz Station, waardoor de andere 2 liften, de Poutran en de Alpette, makkelijk te bereiken zijn.

Overnachten in Allemond

Door de skilift wordt Allemond uiteraard omgebouwd tot een volwaardig skidorp en worden er ook nieuwe slaapfaciliteiten omheen gebouwd. Toch is en blijft mijn aanrader, ook al ben ik lichtelijk objectief omdat ik er gewerkt heb, om bij Auberge La Douce Montagne te overnachten. Op loopafstand kun je vanuit dit sporthotel gemakkelijk bij de liften komen en binnen enkele minuten op de pistes staan! 🙂

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog meer leuke blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down