Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar kan ik mijn auto parkeren op Schiphol?

Waar kun je de auto parkeren op Schiphol?

Als je op vliegvakantie gaat vanaf Schiphol, dan kun je op verschillende manieren naar de luchthaven reizen. Sommige mensen nemen een taxi, anderen worden weggebracht en een grote groep reizigers kiest voor het openbaar vervoer.

Het is echter nog steeds populair om met de auto naar Schiphol te reizen. De auto wordt dan geparkeerd op één van de vele parkeerplekken rond de luchthaven. De voordelen hiervan zijn; je kunt bij terugkomst in Nederland onmiddellijk in je eigen auto stappen om naar huis te gaan, je hoeft niet nog een lange reis met het openbaar vervoer te maken, geen dure rekening in de taxi en je hoeft geen andere mensen te belasten om je op te halen.

Logisch dus dat veel mensen hiervoor kiezen. Je hoort echter verschillende verhalen over het parkeren op Schiphol, de officiële parkeerplaatsen zouden heel duur zijn en sommige andere aanbieders blijken onbetrouwbaar. Dus wat is verstandig en waar kan ik mijn auto het best parkeren op Schiphol?

Waar kun je de auto parkeren op Schiphol?

Officiële parkeerplaatsen van Schiphol

Schiphol telt vele parkeerplaatsen rond de luchthaven, maar ze zijn niet allemaal van Schiphol Group zelf. De luchthaven heeft 6 officiële parkeerplaatsen:

Parkeerplaats P1

P1 is een parkeerplaats vlakbij de aankomst en vertrekhal. Deze parkeerplaats is het meest geschikt als je iemand wilt ophalen of wegbrengen. Je mag hier tot 48 uur parkeren. Wil je langer op P1 staan? Boek dan een plaats via de website van Schiphol.

Parkeerplaats P3

Op P3 kun je de auto voor langere tijd parkeren. Deze parkeerplaats bestaat al heel lang. Sinds een aantal jaar is er een deel van P3 overdekt. Je kunt er dus ook voor kiezen om de auto overdekt op P3 te parkeren. De minimale tijd voor parkeren is hier 8 uur, er geldt geen maximale tijd. Vanaf P3 wordt je via een pendelbus binnen 5 minuten naar de vertrekhal gebracht.

Parkeerplaats P4 Basic Parking

Ook op P4 kun je voor langere tijd je auto parkeren, de minimale tijd is 3 dagen. Een parkeerplaats moet je echter wel van tevoren boeken. De parkeerplaats wordt beveiligd door middel van camera’s. Een shuttlebus vertrekt om het kwartier, deze brengt je in 10 minuten naar de vertrekhal.

Parkeerplaats P6 Valet Parking en Terminal Valet Parking

Heb je wat zakgeld over en wil je dichtbij de aankomst en vertrekhal parkeren? Dan kun je gebruik maken van deze dure en exclusieve parkeerplaatsen. Je moet van tevoren een plaatsje boeken, maar dan staat je auto wel voor de deur!

Parkeerplaatsen van andere aanbieders

Parkeren op Schiphol kan best duur zijn, zeker als je niet goed weet waar je moet parkeren en als bijvoorbeeld je auto lange tijd op P1 neerzet. Slimme ondernemers zijn op deze markt gesprongen. De laatste jaren kun je hierdoor je auto parkeren op veel andere plekken dan de officiële parkeerplaatsen van Schiphol. Deze aanbieders zijn in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan de officiële parkeerhavens van Schiphol zelf.

Je parkeert je auto op zo’n parkeerplaats een stuk buiten Schiphol en je wordt met een shuttlebusje naar de vertrekhal gebracht. De auto staat dus een stuk verder van Schiphol geparkeerd. Als je dit niet erg vindt, dan kun je hiervoor kiezen. Het scheelt namelijk flink wat in de kosten.

Je moet echter wel goed opletten voor welke aanbieder je kiest. Er bestaan namelijk bedrijven die minder betrouwbaar zijn. Vooral met valet bedrijven moet je oppassen; het komt vaak voor dat na afgifte van je auto er enorme kilometers worden afgelegd om jouw auto ergens op een weilandje in Brabant te parkeren. Bovendien wordt er vaak niet voorzichtig met je auto omgegaan.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in augustus 2021. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2021. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Schiphol.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Nederland:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.