Texel: Nederland

Texel - Nederland

Texel: Nederland

Texel is het grootste eiland van Nederland. Het eiland behoort officieel tot de provincie Noord- Holland en telt al met al 14.000 inwoners. In de oppervlakte is het een aantal vierkante kilometers groter dan Curaçao. (Bron: Wikipedia uiteraard) :)

Mijn ervaring met Texel

Ik heb zelf een klein half jaar op Texel gewerkt. Ik deed een horeca opleiding en ik moest een stage lopen en besloot daarom om, samen met mijn klasgenoot, de andere kant van Nederland op te zoeken (vanaf het punt waar wij wonen). 

We hebben gewerkt bij Golfbaan de Texelse dat onderdeel is van Vakantiepark de Krim. Vakantiepark de Krim is een waanzinnig groot vakantiepark en het is in oppervlakte ongeveer net zo groot als Den Burg, het grootste plaatsje van het eiland (en ik kan het weten, want ik heb een rondvlucht boven Texel gedaan. En dat viel mij echt heel erg op!).

Stukje buitenland

Het gevoel dat ik bij Texel had is alsof je in het buitenland zit. Vele lachen erom wanneer ik deze uitspraak doe, maar het voelde af en toe echt zo. Waarom vraag jij je af? Omdat er op Texel, en de andere eilanden, een hele andere mentaliteit heerst dan in de rest van Nederland. 

In mijn beleving leven de politieke discussies of de zwarte pieten discussies, om even voorbeelden te noemen, veel minder op de eilanden dan in de rest van Nederland. Daarnaast viel het mij op dat de mentaliteit veel relaxter was. Iedereen kent elkaar en iedereen kent het eiland van top tot teen. 

Daarnaast zit het er vol met toeristen. En dat zorgde voor een hele rustige manier van leven. Bij Texel had ik nog een beetje de typische Nederlandse cultuur voor ogen. 

Texel: Nederland

Wil jij naar Texel?

Wil jij werken of stage lopen op Texel of wil je op vakantie naar dit eiland? Ik zeg doen! Het is leuk om het eilandleven te ervaren en van dichtbij te zien. Het eiland kent, naast zijn rustige mentaliteit, namelijk super veel leuke plekken.

  • De Koog (waar je super leuk kunt uitgaan);
  • Den Burg;
  • Alle strandpalen waar je overheerlijk kunt lunchen;
  • Skydive Texel;
  • Het bezoeken van de vuurtoren in De Cocksdorp (die je ook kunt ''beklimmen'');
  • Het Texelse bier proeven in de bierbrouwerij;
  • Fietsen en wandelen door de duinen, zoals door Ecomare;
  • Het juttersmuseum;
  • Het bezoeken van het vissersdorpje Oudeschild;
  • Et cetera.

Of je er nu gaat werken / stage lopen of vakantie gaat vieren, het is ten allen tijde een eiland waar jij je prima kunt vermaken. Ik vond het top! De omgeving was leuk, de mensen zijn vriendelijk en lekker rustig en het werken was een prachtige ervaring.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven:

arrow_drop_up arrow_drop_down