Punda: Curaçao

Punda: de oudste wijk van Curaçao

Punda: Curaçao

Punda is een wijk op Curaçao en de oudste wijk van Willemstad. De oorspronkelijke naam van deze wijk is de Punt. Dit betekent in het Papiaments Punta, wat later Punda werd. Punda staat samen met Otrobanda op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Waar ligt de wijk Punda?

De wijk Punda ligt ten oosten van de Sint Annabaai. De wijk wordt via de pontjesburg verbonden met de wijk Otrobanda en vormen samen de historische binnenstad van Willemstad. In Punda liggen de beroemde gekleurde gebouwen aan de Handelskade die regelmatig worden gefotografeerd door toeristen van over de hele wereld. 

Naast de pontjesbrug (de Koningin Emmabrug) ligt er vanaf Punda ook een autobrug. Dit is de Koningin Julianabrug en in tegenstelling tot de Koningin Emmabrug zijn op de Koningin Julianabrug auto's toegestaan.

Toeristische trekpleisters in Punda

In de wijk Punda vind je de Mikvé Israël-Emanuelsynagoge. Dit is een synagoge uit 1732 en de oudste synagoge van het Westelijk Halfrond. Aan deze synagoge is ook een Joods museum verbonden. 

Verder zijn natuurlijk de gekleurde huizen aan de Handelskade een leuke toeristische trekpleister. Aan de Handelskade vind je het Penhagebouw, dit is één van de gebouwen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb super veel over Curaçao geschreven:

arrow_drop_up arrow_drop_down