De Handelskade op Curaçao

De Handelskade - Curaçao

De Handelskade op Curaçao

De Handelskade is een kade in Willemstad op het eiland Curaçao. Deze kade ligt aan de St. Annabaai en heeft nog een Oud- Hollands uiterlijk doordat het nog vol staat met gevels. Naast het Nederlandse uiterlijk zijn er ook nog Portugese en Spaanse stijlen terug te vinden. 

Het is een kade van 200 meter lang en rekt zich uit vanaf de Koningin Emmabrug tot aan de ingang van Het Waaigat. De Handelskade ligt in het centrum van Curaçao, dat op het Unesco Werelderfgoedlijst staat. 

Waar je ook foto's tegenkomt van Curaçao, in de meeste gevallen is het een foto van De Handelskade. Het beste uitzicht van de kade heb je in Otrobanda, dit is aan de andere kant van de Sint Annabaai waar je gemakkelijk kan komen via de Koningin Emmabrug. 

De Handelskade op Curaçao

Geschiedenis van De Handelskade

De handel die vroeger werd gevoerd op de kade is het begin geweest van de hedendaagse economie op het eiland. Rondom de kade woonden veel inwoners die dagelijks hun brood verdiende door het inladen en lossen van schepen. 

Daarnaast waren er handelaren en winkeliers die hier hun kantoren, pakhuizen en/of winkels hadden gevestigd. De Handelskade is hét centrum geweest van het eiland Curaçao. Door de vele slenterende en winkelende mensen was het vaak zo druk dat er nauwelijks ruimte was voor voetgangers.

De Handelskade anno nu

Tegenwoordig is de kade een toeristische trekpleister geworden. In de gebouwen zijn horeca, winkels en bedrijven gevestigd. Als je op Curaçao verblijft mag je deze bezienswaardigheid absoluut niet missen.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog veel meer over Curaçao geschreven:


arrow_drop_up arrow_drop_down