Een wereldstekker nodig in Engeland?

Engeland

Over de hele wereld zijn er in totaal 15 soorten stekkers die worden gebruikt. Het Amerikaanse Department of Commerce International Trade Administration heeft alle stekkers een letter gegeven. Op deze manier kunnen we ze onderscheiden van elkaar. De serie begint bij de letter A en eindigt bij de letter O.

Als je op reis gaat is het handig om te weten welke stekker er wordt gebruikt in het land waar je naar toe gaat reizen. Als je hier niet van op de hoogte bent en je wilt jouw laptop opladen, dan kun je voor verassingen komen te staan omdat de stekker die in Nederland wordt gebruikt simpelweg niet in het stopcontact past. 

Wat is de standaard in Nederland?

In Nederland gebruiken we de stekker van het type C en F. De netspanning in Nederland is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Welke stekker gebruiken ze in Engeland?

Wil je graag weten welke stekker er in Engeland wordt gebruikt?


In Engeland gebruiken ze de stekker van het type G.
Je hebt in Engeland wel een reisstekker nodig.

Gedetailleerde informatie over de elektriciteit in Engeland:
Netspanning: 230 V / Frequentie: 50 Hz

Een wereldstekker kopen

In sommige landen heb je geen wereldstekker nodig en in andere landen heb je wel een wereldstekker nodig. Als je naar een land gaat waar je wél een wereldstekker nodig bent, dan raad ik die van Travelmore aan. Hij kost wat, maar kwaliteit is gegarandeerd!

Deze is geschikt voor het stopcontact van het type A, B, C, E, F, G, I, J, L en N.

Neem je eigen verantwoordelijkheid..

Om jou te helpen geven we een indicatie van de stekkers per land en voegen we hier ook gedetailleerde informatie aan toe zodat je veilig gebruik kunt maken van elektriciteit in het buitenland. Wees ervan bewust dat in elk land elke dag iets kan veranderen en dat we onze best doen alles actueel bij te houden, maar wij dit niet 100% kunnen garanderen.
arrow_drop_up arrow_drop_down