Rechts of links rijden in de Verenigde Staten?

Verenigde Staten

Alle landen op de wereld hebben hun eigen standaard. Een belangrijke standaard is het rechts of links rijden op de autowegen. In vrijwel alle landen op de wereld wordt rechts gereden, maar er zijn een aantal landen die links rijden. 

Wordt er in de Verenigde Staten links of rechts gereden?

Ga jij naar de Verenigde Staten en wil je goed voorbereid op reis gaan en weten of je links of rechts moet rijden? Dan kun je hier het antwoord vinden!


In de Verenigde Staten rijden ze rechts.

De laatste update dateert uit de maand augustus in het jaar 2020. Wees je er goed van bewust dat er op elk moment altijd iets kan veranderen in een land. :D

Andere gebieden onder de Verenigde Staten

Gebieden onder het territorium van de Verenigde Staten zijn gebieden die door de Verenigde Staten worden beheerd, maar geen integraal onderdeel uitmaakt van het land. Gebieden uit het territorium van de Verenigde Staten zijn:

  • Amerikaans- Samoa
  • Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Guam

In Amerikaans- Samoa en Guam wordt rechts gereden. 

Ten opzichte van de Verenigde Staten, Amerikaans- Samoa en Guam wordt er op de Amerikaanse Maagdeneilanden links gereden.

Waarom wordt er in de Verenigde Staten rechts gereden?

Waarom wordt er in het ene land links gereden en in het andere land rechts? En waarom zijn vooral voormalige Britse koloniën de landen waar nog links wordt gereden?

Wist je wel dat er in Nederland ook links werd gereden en dat Rotterdam de laatste stad was waar het links rijden werd opgeheven? 

Over al deze vragen heb ik antwoorden gegeven in mijn blog:
Waarom wordt er in bepaalde landen links gereden? 

Wil je graag reisinspiratie opdoen?

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent terechtgekomen. Op Yelr willen we jongeren graag inspireren om lekker veel op reis te gaan. Wil je graag reisinspiratie opdoen? Dan verwijs ik je graag door naar al onze blogs..

arrow_drop_up arrow_drop_down