De Vaalserberg: het hoogste punt van Nederland

De Vaalserberg - Nederland

Vaalserberg in Vaals


De Vaalserberg is een heuvel in de Nederlandse provincie Limburg. De top van de Vaalserberg is meteen het hoogste punt van Europees Nederland met een hoogte van 322,4 meter. Verder vind je op de Vaalserberg het officiële drielandenpunt waar de landen België, Duitsland en Nederland bij elkaar komen.

Zoals je hierboven ziet is de Vaalserberg het hoogste punt van Europees Nederland. Wat bedoel ik daarmee?

Binnen de Nederlandse landsgrenzen is het inderdaad het hoogste punt van ons land, maar als we verder kijken en ons verplaatsen naar de Caraïben, dan zien we dat het Nederlandse eilandje Saba een slapende vulkaan van 887 meter hoog heeft.

Wat is er te doen op de Vaalserberg?

Wil je graag naar de Vaalserberg en vraag jij je af wat er op de Vaalserberg te doen is?

Nou, dat kan ik je vertellen..

Op de Vaalserberg kun je een bezoekje brengen aan het drielandenpunt en heb je 2 torens die je kunt beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht. Daarnaast kun je letterlijk gaan verdwalen in het doolhof op de Vaalserberg, heb je in de omgeving prachtige wandelpaden en kun je een drankje drinken in één van de horecagelegenheden.

Steden in de omgeving van de Vaalserberg

De Vaalserberg ligt in het dorpje Vaals. Vaals ligt in de omgeving van het Duitse Aachen, het Belgische Luik en het Nederlandse Maastricht. Vooral Aachen en Maastricht kun je binnen korte tijd bereiken en zijn echt de moeite waard.

De Vaalserberg is écht de moeite waard

We reizen graag de hele wereld af, maar vergeten soms hoe mooi Nederland is. De Vaalserberg is wat mij betreft een absolute aanrader en niet alleen vanwege de Vaalserberg an sich, maar ook voor de hele omgeving van deze berg.

Ik heb een tijdje in Vaals gewoond en vond Zuid- Limburg af en toe het gevoel geven alsof ik in het buitenland was. Dat klinkt zoetsappig, maar de landschappen geven kunnen je echt dit idee geven. Ik houd van de natuur en ben in de natuur van Drenthe opgegroeid, maar vind de Limburgse natuur de mooiste ongerepte natuur van ons land!

Andere leuke blogs lezen?

Wij schrijven heel veel blogs. Misschien vind je het leuk om dit te lezen:

arrow_drop_up arrow_drop_down