Wat is een wereldpas?

Wat is een wereldpas?

Ga je naar het buitenland? Ga je daar werken, stage lopen, rondreizen, op vakantie of ga je er aan de slag als au pair? Wat je er ook gaat doen, het is handig dat je bij de plaatselijke supermarkt eten kunt halen. Of dat je op het vliegveld een bakje koffie kunt drinken. 

Of dat je een souvenir mee kunt nemen voor je familieleden. Het is dan echter wel van belang dat je bankpas het ook doet. ;) Als jij naar het buitenland gaat moet je nagaan of jij je wereldpas moet inschakelen ja of nee. In Europa kun je tegenwoordig met de meeste bankpassen betalen zonder dat je er iets voor hoeft te regelen. 

Met Europa bedoel ik dus ook letterlijk Europa. Hier vallen ook landen als Noorwegen, Zwitserland en Denemarken onder die allemaal een andere munteenheid hebben. Let wel op dat je in dit soort landen met een bepaalde koers te maken hebt.

Hoe maak ik mijn wereldpas actief?

Je zult je eigen bank even moeten raadplegen om er achter te komen hoe jij jouw wereldpas kunt activeren. Maar bij de meeste banken is dit met één klik op de website geregeld. 

Sterker nog, als jij op Curaçao of Cuba bent aangekomen en je bent er achter gekomen dat jouw wereldpas niet actief is, dan kan je dit bij veel banken a la minute via de app nog regelen. Succes. ;)

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb heel veel andere blogs geschreven:

arrow_drop_up arrow_drop_down