Hoe moet ik packing cubes inpakken? - 3 handige tips

Hoe moet ik packing cubes inpakken? - 3 handige tips

Een backpack inpakken ziet er ontzettend ingewikkeld uit: hoe ga je in de vrede alle spullen die je mee wilt nemen in de backpack proppen? Helaas kunnen niet alle spullen mee en ben je genoodzaakt om die ene broek of dat ene t-shirts thuis te laten liggen. Je wilt immers ruimte besparen en een zo licht mogelijk backpack op de rug.

Hoe vaker je met een backpack gaat reizen, hoe makkelijker het wordt. Je weet welke spullen daadwerkelijk belangrijk zijn en welke je met gemak thuis kunt laten liggen. Je weet hoe je de backpack in wilt delen en hoe je hem effectief kunt inpakken. Dat zijn allemaal belangrijke elementen om de ervaring van het backpack te vergroten.

Een effectieve manier van het inpakken van een backpack is door gebruik te maken van packing cubes. Door packing cubes kun je gemakkelijk bij de spullen die je nodig hebt, creëer je structuur in de backpack en voorkom je dat de backpack een grote chaos wordt.

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn kleine tasjes die je in verschillende maten kunt kopen. Deze kleine en flexibele tasjes kun je vullen met bagage om vervolgens de backpack te vullen met deze packing cubes.

Het grootste voordeel van packing cubes is de structuur die je aan de backpack geeft. Zo kun je een packing cube vullen met onderbroeken en een packing cube vullen met t-shirts. Als je een t-shirt nodig hebt kun je de t-shirt gemakkelijk terug vinden, zonder dat je de hele backpack hoeft uit te stallen en alle opgevouwen kleding in een chaos achter moet laten.

Een ander voordeel van packing cubes is de ruimte die je bespaart in de backpack. Door kleding of andere spullen in packing cubes te stoppen pak je de backpack veel compacter in. Hierdoor voorkom je loze ruimtes.

Hoe gebruik je packing cubes?

Het is belangrijk om net als de backpack ook de packing cubes op een goede manier in te pakken. Ik geef je daarom graag wat tips..

Tip 1: koop kwalitatieve packing cubes

Het is absoluut geen garantie dat goedkope packing cubes snel kapot gaan, maar als je packing cubes van Eagle Creek koopt, dan heb je gegarandeerd kwalitatief materiaal.

Dat is belangrijk, want packing cubes hebben veel te verdragen en vooral de rits moet heel flexibel zijn.

Tip 2: rol de kleding op

Packing cubes zijn groot genoeg voor t-shirts, ondergoed, sokken, thermokleding en noem het maar op, maar vaak te klein voor spijkerbroeken of dikke jassen.

Het voordeel van t-shirts, zwemkleding, thermokleding en vele andere kleding is het hele dunne materiaal. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te proppen, zonder dat het beschadigd.

Eén van de meest gebruikte technieken van het inpakken van een koffer of een backpack is het rollen van de kleding. Opgerolde kleding blijft vaak compact opgerold, heeft weinig tot geen nutteloze lucht en zijn gemakkelijk in hoekjes en gaatjes te drukken.

Kortom: je hebt het meeste aan packing cubes als je zwembroeken, t-shirts, thermokleding, langere shirts of andere dunne kleding oprolt.

Hoe gebruik je packing cubes?

Tip 3: pak de packing cubes zo vol mogelijk in

Liever een packing cube dat net iets te klein uitvalt, maar waar alle t-shirts wel in passen dan een te grote packing cube waar eigenlijk nog 2 t-shirts bij kunnen.

Waarom?

Omdat een te grote packing cube met ruimte dat niet benut wordt verschuiving van kleding veroorzaakt. Dat wil je niet, want opgerolde kleding wordt weer uitgerold en het neemt allemaal ruimte in beslag.

Door een packing cube vol te proppen en de rits te dichten, blijven de t-shirts (bijvoorbeeld) compact tegen elkaar aan liggen waardoor het geen kans krijgt om belangrijke ruimtes in beslag te nemen. 🙂

Waar kun je packing cubes nog meer voor gebruiken?

Uiteindelijk kun je packing cubes overal voor gebruiken, het is maar net waar jij het nut van packing cubes inziet.

Het is heel gangbaar om packing cubes met dunne kleding vol te proppen, maar als je veel kabeltjes en losse onderdelen meeneemt, dan bieden packing cubes de ideale oplossing om niet te verdwalen in al deze kleine spullen.

Packing cubes van Eagle Creek

Zoals gezegd: het merk Eagle Creek is onder de packing cubes een bekend merk geworden. Je betaald relatief veel voor deze kleine tasjes, maar de packing cubes zijn doorzichtig (waardoor je goed kunt zien wat er in zit), ze zijn er in verschillende maten en ze zijn kwalitatief erg sterk. Vooral de rits doet het erg goed.

Een aanrader!

Packing cubes van Eagle Creek

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog véél meer geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down