Kan ik op Curaçao een scooter huren zonder rijbewijs?
2 min. leestijd

Kan ik op Curaçao een scooter huren zonder rijbewijs?

Je wilt naar Curaçao maar je zit met het probleem dat je geen rijbewijs hebt. Je vraagt je daarom af of je wel een vervoersmiddel mag besturen op het eiland.

Ik heb goed nieuws. Dat mag namelijk!

Ook zonder auto kun je het eiland van top tot teen ontdekken.

Geen autorijbewijs? Huur een scooter!

Heb je in Nederland nog geen autorijbewijs gehaald? Huur dan een scooter!

Je hebt simpelweg een rijbewijs nodig om een auto te huren. Zonder rijbewijs is het huren van een scooter een goed alternatief, omdat je voor een scooter geen rijbewijs nodig hebt.

Ook met een scooter kun je veel van het eiland ontdekken. Verder is scooter rijden veel voordeliger dan auto rijden omdat de maandelijkse huurprijzen voor scooters veel lager liggen.

Let op:
Ik heb het specifiek over het huren van een scooter. Alleen bij het huren van een scooter heb je geen rijbewijs nodig.

De nadelen van scooters op Curaçao

Een scooter huren op Curaçao brengt enkele nadelen met zich mee.

De Curaçaose wegen zijn niet zoals wij ze in Nederland gewend zijn. Er zitten veel gaten in de weg, de zijkanten van de wegen zijn slecht afgewerkt en bij regenval zijn de wegen glad. In de auto is het een stuk veiliger om over deze wegen te rijden.

Een ander nadeel zijn de grote afstanden op het eiland die te groot zijn om met een scooter te overbruggen. Daardoor ben je dus afhankelijk van mensen met een auto.

Volg het advies van Joran!

Ik heb samen met Joran op Curaçao gezeten. Ik heb destijds een auto gehuurd, maar Joran had geen autorijbewijs. Joran heeft daardoor besloten een scooter te huren. Ik heb aan Joran gevraagd of hij zijn ervaring en advies over de scooter wou delen op de website!

> Een auto of een scooter op Curaçao? – Joran geeft je advies!

Ook zonder autorijbewijs kun je naar Curaçao

Laat bovenstaande nadelen het avontuur op Curaçao niet belemmeren. Er rijden erg veel jongeren op scooters op Curaçao en als je je verantwoordelijkheid neemt kun je met de scooter veilig op pad.

Een voordeel van de scooter: de huurkosten zijn erg laag ten opzichte van de huurkosten van een auto.

Ga samen het avontuur op Curaçao aan

Als jij samen met iemand anders het avontuur op Curaçao aangaat, die wel een rijbewijs heeft, dan kun je ervoor kiezen samen een auto te huren. Je mede avonturier zit achter het stuur en jij betaalt mee in de huur- en benzinekosten!

Dat is een win-win situatie!

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

 

 // Andere blogs lezen over Curaçao? \\

Dan verwijzen we je graag door naar de kenniskoffer van Curaçao!

 

Of doe hier inspiratie op:

 

Over de schrijver
Na 2 periodes in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond en een paar mooie reizen te hebben gemaakt wil ik mensen graag inspirerend hetzelfde te doen. Iedereen zou eens moeten reizen naar een onbekend land om prachtige levenservaringen op te doen.
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?

arrow_drop_up arrow_drop_down