Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ga voor je grootste fysieke uitdaging tot nu toe

Ren je eerste marathon

Heb jij altijd al de droom en het verlangen gehad om een marathon te rennen? Of is dit verlangen pas later gaan groeien, omdat je nooit hebt durven denken aan een marathon? Misschien ben je nog maar net aangestoken door het beruchte hardloopvirus en ben je geïnteresseerd in het potentieel dat je bij je draagt.

Hoe dan ook, diep van binnen wil je een marathon rennen. Je hebt alleen geen idee waar je moet beginnen en hoe je het grote fysieke avontuur tot werkelijkheid kan maken.

Een marathon rennen: een minicursus

Buiten de gebaande paden gaan

Alleen al bij de gedachten om een marathon te gaan rennen, sta jij aan. Misschien dat je de uitdagingen die op je af gaan komen nog niet kunt overzien, maar toch word je dolenthousiast van het idee dat je een marathon gaat rennen. De energie giert door je lijf, het is een prestatie in je leven die je graag na zou willen streven.

Ik heb ondertussen mijn tweede marathon gerend en ik ben van plan om nog veel marathons te gaan rennen. Het gevoel van onoverwinnelijkheid is verslavend. Je kunt zo ongelofelijk trots zijn op de prestatie als je een marathon hebt gerend. Je hebt wekenlang getraind en wekenlang moeten pieken voor het uiteindelijke doel: de finish na 42 kilometer en 195 meter hardlopen.

Ik wil je uitdagen om buiten de gebaande paden te gaan en te gaan kiezen voor de tot nu toe grootste fysieke prestatie in je leven. Buiten de norm kun je dingen bereiken waarvan je nooit had gedacht dat ze bestonden. En dat is in mijn ogen het mooiste gebied waar je als mens kan zijn

Een marathon rennen: een minicursus

Een marathon: waar begin je?

Ik snap als geen ander dat er twijfels zijn en dat je hoofd de overhand neemt met veel terechte vragen: kun je een marathon wel aan? Waar moet je beginnen? Voor welke marathon ga je je inschrijven? Welke trainingen moet ik gaan volgen? Hoe bereid ik me voor op een marathon? Wat kan ik verwachten tijdens een marathon?

Ook al bestaan er diep van binnen geen twijfels en weet je dat je je vandaag nog moet gaan inschrijven voor de marathon, toch leveren al deze vragen onzekerheden op waardoor je het inschrijven blijft uitstellen.

En dat is jammer. Het is namelijk nergens voor nodig. Want terwijl jij twijfelt, zijn er duizenden andere lopers hard aan het trainen naar een potentieel die jij ook kan bereiken: 42 kilometer en 195 meter hardlopen en de grootste fysieke prestatie tot nu toe leveren.

Eerste marathon rennen

Mijn naam is
Jelrik Stevens

Leuk om kennis te maken! Ik wil je graag uitdagen om je in te schrijven voor een marathon. Ik kan je namelijk helpen. 

Ik heb een kleine cursus voor je ontwikkelt die ik heb gebaseerd op mijn eigen ervaring met het rennen van een marathon. Met de cursus deel ik je alle ins and outs over het trainen en het rennen van je allereerste marathon. 

Ik weet wat voor ervaring het rennen van een marathon is geweest en ik wil andere mensen inspireren om dit potentieel uit zichzelf te gaan ontdekken. De ervaring is magisch en ik ga mijn eerste marathon nooit meer vergeten.

Uitrennen als doel van de cursus

In mijn cursus wil ik je gaan helpen met de beginselen van het rennen van een marathon. Ik heb voor mijn eerste marathon ook moeten zoeken naar goede manieren om mijn doel te gaan halen en ik snap dat het onbekende je misschien afschrikt.

Het doel van de cursus is dat je een marathon gaat uitrennen. Ik zou je in theorie kunnen helpen met een plan om je eerste marathon zo snel mogelijk te gaan rennen. Toch ben ik er voorstander van om van je eerste marathon vooral een positieve ervaring te maken.

Een eerste marathon is overweldigend. Je eindtijd is daarom niet belangrijk. Uitrennen is veel belangrijker. En een goede ervaring op je eerste marathon maakt dat je je in de toekomst kunt gaan focussen op betere prestaties (en mooie eindtijden).

De ervaring

Een marathon rennen is een leerzame ervaring. Aangemoedigd worden door de duizenden toeschouwers en rennen door een prachtige stad om uiteindelijk te finishen is het meest onoverwinnelijke gevoel dat je je kan wensen.

De lessen

Het begin natuurlijk al bij het trainen van de marathon. Dat is misschien nog wel moeilijker dan de marathon zelf. Hier gaat het over de keren dat je met tegenzin je schoenen aantrekt. Dat je grenzen verlegt op een druilerige dag in je woonplaats. Dat zijn waardevolle lessen.

De spanning

Op de dag van de marathon gieren de zenuwen door je lijf. Je gaat een grote uitdaging tegemoet en dat is erg spannend. Maar als je eenmaal bij die finish bent aangekomen, dan kun je het niet droog houden. Trotser dan dat ben je niet vaak geweest.

Cursus marathon rennen

24/7 Whatsapp contact

Ik wil je graag helpen met je proces richting de marathon. Ik help jou en tegelijkertijd inspireer en motiveer jij mij. Als je vragen hebt, kunnen we over de vragen gaan sparren en het proces met elkaar delen. 

de inhoud.

Zo ziet de cursus eruit

Ik neem je in mijn cursus stap voor stap mee in het proces voor het rennen van je eerste marathon. Ik stel je een aantal kritische vragen, neem je mee in de voorbereidingen, naar de dag zelf en ik sluit af met de periode na de marathon.

Dit zijn de onderwerpen die je in de cursus gaat vinden:

 • Welke marathon ga je rennen?
 • Geloof je dat je een marathon kan rennen?
 • Ben je je bewust wat een marathon je gaat kosten?
 • Ben je je ook bewust wat het je gaat opleveren?
 • Waarom ik geloof dat ook jij een marathon kan rennen.
 • Waarom is een sporthorloge essentieel?
 • Je proces vastleggen met Strava.
 • Ga je een marathon alleen of samen rennen?
 • Inschrijven bij de plaatselijke atletiekvereniging.
 • Waarom je het rennen van een marathon nooit mag onderschatten.
 • Hoe vind je een goede trainingsschema?
 • Hoelang moet je trainen voor een marathon?
 • Waarom trainen vaak moeilijker is dan de marathon zelf.
 • Welke soorten trainingen moet je maken?
 • Stoppen met alcohol drinken.
 • Waar kan ik het beste slapen tijdens de dag van de marathon?
 • Je benen een week van tevoren los masseren.
 • Wat en wanneer moet ik anders gaan eten in aanloop naar de marathon?
 • Wat moet ik meenemen naar de marathon?
 • Welke kleding moet ik dragen tijdens de marathon?
 • Wat moet ik eten tijdens de marathon zelf?
 • Wat moet ik drinken tijdens de marathon zelf?
 • Waarom uitrennen je allereerste doel moet zijn.
 • Hoe bouw je het rennen van een marathon op?
 • Het allerbelangrijkste: geniet van de ervaring.
 • Hoe voelt je lichaam na het rennen van een marathon?
 • Hoe herstel je van een marathon?
 • De anti-climax nadat je een marathon hebt gerend.
 • Wanneer mag je weer intensief hardlopen na een marathon?
 • Nieuwe doelen stellen na je marathon.
 • Wat leer je van een marathon?
 • Hoe verandert je leven nadat je een marathon hebt gerend?
 • Deze schoenen heb ik tijdens mijn eerste marathon gedragen.
 • Deze kleren heb ik tijdens mijn marathon gedragen.

de prijs.

Je investering

€100,-

De cursus gaat je in totaal €100,- exclusief BTW kosten. Onthoud goed dat het vooral een investering is in je persoonlijke ontwikkeling en het ultieme einddoel om een marathon te rennen. Dit zijn alle eigenschappen van de investering:

 • 27/7 Whatsapp contact.
 • Alles over de marathon (voorbereiding, marathon zelf en periode na de marathon).
 • Voor altijd toegang.
 • Toegang tot de community van yelr op Strava met gelijkgestemden.


Schrijf je in op de wachtlijst en krijg een ‘Early Runner’ korting van €30,- op de cursus. De deuren van de cursus gaan op 1 juni open.


Schrijf je in voor de wachtrij voor de cursus 'Je Allereerste Marathon' en krijg een leuke korting op de cursus.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.