Sint Annabaai: een baai dwars door Willemstad

De Sint Annabaai op Curaçao

We kennen allemaal de kleurrijke gebouwen van Willemstad. We weten ook dat Willemstad een hele unieke drijvende pontjesbrug heeft. Deze pontjesbrug ligt over de Sint Annabaai dat de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbind. 

De Sint Annabaai is het water dat middenin Willemstad ligt en waar veel boten langs varen richting Schottegat, de haven van Curaçao. Zoals gezegd verbind de pontjesbrug de wijken Punda en Otrobanda met elkaar. 

Deze brug heet de Koningin Emmabrug. Vroeger reden er auto’s over de Koningin Emmabrug, maar doordat er veel boten langs vaarden en de brug continue open stond, moesten de auto’s vaak lang wachten. 

Daarom is deze brug vandaag de dag alleen toegankelijk voor voetgangers en is er een andere hoge brug gebouwd, namelijk de Koningin Julianabrug. Over deze brug rijden de auto’s en de brug is zo hoog gebouwd dat langs varende boten onder de brug passen.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?