Een bezoek aan Punda: de oudste wijk van Willemstad

Punda, Willemstad

Willemstad staat met een reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad staat bekend om haar kunstzinnige gebouwen en rijke geschiedenis. Op slechts een aantal vierkante kilometers bruist het van historische gebouwen, bruggen, straten en forten en daarmee ontkom je er niet aan Willemstad te bezoeken als je om wat voor reden dan ook op Curaçao verblijft.

Waar ligt de wijk Punda?

De wijk Punda ligt ten oosten van de Sint Annabaai. De wijk wordt via de pontjesburg verbonden met de wijk Otrobanda en vormen samen de historische binnenstad van Willemstad. In Punda liggen de beroemde gekleurde gebouwen aan de Handelskade die regelmatig worden gefotografeerd door toeristen van over de hele wereld.

Naast de pontjesbrug (de Koningin Emmabrug) ligt er vanaf Punda ook een autobrug. Dit is de Koningin Julianabrug en in tegenstelling tot de Koningin Emmabrug zijn op de Koningin Julianabrug auto’s toegestaan.

Toeristische trekpleisters in Punda

In de wijk Punda vind je de Mikvé Israël-Emanuelsynagoge. Dit is een synagoge uit 1732 en de oudste synagoge van het Westelijk Halfrond. Aan deze synagoge is ook een Joods museum verbonden.

Verder zijn natuurlijk de gekleurde huizen aan de Handelskade een leuke toeristische trekpleister. Aan de Handelskade vind je het Penhagebouw, dit is één van de gebouwen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Ook Fort Amsterdam is een bekende plek in de wijk Punda. Vanaf dit fort werd het eiland beschermd voor de gevaren vanaf het water. Tegenwoordig is het een bekende toeristische hotspot geworden met vele horecagelegenheden.

Lees hier mijn blog met alle bezienswaardigheden in het centrum van Willemstad.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?