Otrobanda: de tweede wijk van Willemstad

Otrobanda: de tweede wijk van Curaçao

Otrobanda is een wijk in Willemstad en betekent in het Papiaments ”de andere oever”. Deze betekenis is ontstaan vanwege de Sint Annabaai dat dwars door Willemstad kruist. Vanaf Punda gezien, de andere wijk van Willemstad, ligt Otrobanda aan de andere oever. 

Beide wijken zijn met elkaar verbonden door de Koningin Emmabrug. Dit is een houten, drijvende pontjesbrug dat alleen is toegestaan voor wandelaars. Sinds 1974 zijn beide wijken ook verbonden door de Koningin Julianaburg. Dit is een veel hogere brug die vanaf de Emmabrug is te zien en deze brug is alleen toegestaan voor auto’s en andere vervoersmiddelen.

Otrobanda en Punda staan samen op het Unesco Werelderfgoedlijst.

De korte geschiedenis van Otrobanda

Otrobanda was vroeger een kaal gebied met enkel huizen en loodsen. Daar kwam in 1707 verandering in. Op Punda was geen ruimte meer en daarom werd er steeds meer in Otrobanda gebouwd. 

Sinds het begin van de jaren ’90 vind je in de wijk een museum en een congresgebouw. Een andere bekende trekpleister op Curaçao en Otrobanda is Rif Fort. Dit is een groot fort met verschillende winkeltjes en horeca.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?