Wat zijn de tankprijzen op Curaçao?

Wat zijn de tankprijzen op Curaçao?

Op Curaçao staat een grote raffinaderij en daardoor zijn de tankprijzen erg goedkoop. Vanwege de lage prijzen hoef jij je geen zorgen te maken over deze kosten. Hiermee bedoel ik te zeggen dat het tanken van een auto weinig inbreuk maakt op jouw rekening en voor veel avonturiers is dat belangrijk, omdat het financieel lastig kan zijn om rond te komen.

De tankprijzen zijn in verhouding met de huur die je voor de auto betaalt spotgoedkoop. Voor bijvoorbeeld Nafl. 20 (=ongeveer €10,-) kun je prima voor een dag het eiland rondreizen.

De prijzen van benzine en diesel variëren per maand. De overheid van Curaçao bepaalt maandelijks de tankprijzen op basis van de ruwe olieprijs op de wereldmarkt.

Wat zijn de benzineprijzen op Curaçao?

De gemiddelde benzineprijzen op Curaçao liggen rond de Nafl. 1,25 per liter (= ongeveer €0,62 per liter). Dat is een stuk goedkoper dan in Nederland. In Nederland lag de benzineprijs namelijk (op 8 december 2017) rond de €1,60 per liter (= ongeveer Nafl. 3,20 per liter).

Wat zijn de dieselprijzen op Curaçao?

De dieselprijzen op Curaçao liggen gemiddeld rond de Nafl. 0,88 per liter (= ongeveer €0,44 per liter). Daarmee is het veel goedkoper dan in Nederland. In Nederland lag de dieselprijs (op 8 december 2017) rond de €1,30 per liter  (= ongeveer Nafl. 2,60 per liter).

Tankprijzen voor een volle tank

Voor weinig geld heb je dus een volle tank op Curaçao. Gemiddeld betaal je Nafl. 50 (= ongeveer €25,-) voor een volle autotank op Curaçao. Uiteraard verschilt dit per auto.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. 

Ik geef nu een extra alert aan deze blog. Vandaag de dag (maart 2022) zijn er veel ontwikkelingen in de wereld en de prijzen die hierboven staan beschreven zijn (voorlopig) niet de actuele prijzen.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!