Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wat zijn de parkeertarieven op Curaçao?

Wat zijn de parkeertarieven op Curaçao?

Een dag naar Willemstad, iemand ophalen van het vliegveld of gezellig winkelen in het overdekt winkelcentrum Sambil? Wanneer je met de auto gaat moet je simpelweg de auto parkeren.

Parkeertarieven in Punda en Otrobanda

In Punda en Otrobanda staan beide een grote parkeerplaats. Bij beide parkeerplaatsen geldt er een tarief van Nafl. 0,50 (= ongeveer € 0,25) per half uur, en dus Nafl 1 (= ongeveer € 0,50) per uur.

Kijk voordat je een parkeerkaartje gaat halen eerst naar het nummer dat op het parkeervlak staat waar je de auto hebt geparkeerd. Je hebt dit nummer nodig tijdens het kopen van een parkeerkaartje.

Parkeertijden

Je moet in Punda en Otrobanda alleen van maandag tot en met zaterdag van 08:00u tot 18:00u geld betalen als je de auto wilt parkeren. Buiten die tijden om, op feestdagen en op zondagen kun je gratis parkeren.

Onthoud goed dat er ook mogelijkheden zijn om de auto gratis te parkeren in Willemstad.

Parkeertarieven in parkeergarage Pietermaai

Curaçao heeft ook een parkeergarage. Je vindt er 1 in Willemstad, dicht bij Plein Café Wilhelmina en naast de oude bioscoop. Het ligt in de straat Pietermaai. Parkeertarieven in de parkeergarage zijn Nafl. 2 per uur (= ongeveer € 1,-).

Wat zijn de parkeerkosten op Curaçao?
> Grote Knip, Curaçao.

Parkeertarieven op het vliegveld van Curaçao

Wil je de auto op het vliegveld van Curaçao parkeren, omdat je bijvoorbeeld iemand gaat ophalen of wegbrengen? In dat geval moet je de auto op de grote parkeerplaats parkeren.

  • Je hoeft de auto niet op de grote parkeerplaats te parkeren wanneer je de persoon die je wegbrengt bij de auto gedag gaat zeggen. Dan kun je namelijk de auto stil zetten bij de drop- off, je bezoek gedag zeggen om vervolgens meteen het vliegveld te verlaten.
  • Wil je met de persoon die je wegbrengt eerst een kop koffie drinken voordat je hem of haar gedag gaat zeggen? Dan moet je wel de auto op de grote parkeerplaats parkeren.

De auto parkeren op Hato

Om op de parkeerplaats te komen moet je voorbij een toegangspoort rijden. Het toegangspoortje wordt geopend wanneer je op de knop drukt en het kaartje uit de automaat hebt gehaald.

Je pakt het kaartje, de poorten gaan open en je kunt de auto parkeren.

Het vliegveld verlaten

Wanneer je de grote parkeerplaats wilt verlaten moet je met het kaartje naar de betaalautomaat. Je vindt een betaalautomaat in de aankomsthal op het vliegveld en op de parkeerplaats zelf. Je stopt het kaartje in de automaat, betaalt het te betalen bedrag en pakt vervolgens het nieuwe kaartje uit de automaat.

Opnieuw moet je langs een toegangspoort rijden als je de parkeerplaats wilt verlaten.

Je stopt het nieuwe kaartje in de automaat waardoor de toegangspoorten openen en je het vliegveld kunt verlaten.

Parkeertarieven vliegveld

Gemiddeld liggen de parkeertarieven op het vliegveld rond de Nafl. 4 (= ongeveer € 2,-).

Betalen bij binnenkomst van een strand

Er zijn stranden waar je moet betalen voor de auto. Als voorbeeld neem ik Cas Abao Beach.

Bij het binnenrijden van de parkeerplaats van dit strand moet je geld betalen. In feite betaal je voor een parkeerplaats, een ticket voor het strand en voor de service omdat de stranden schoon worden gehouden.

Houd daar dus goed rekening mee als je naar een commercieel strand gaat!

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Dit blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in dit blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in dit blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere inspiratie over Curaçao opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!