Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kas Biba Bon: het leukste studentenhuis van Curaçao

Kas Biba Bon: het leukste studentenhuis op Curaçao

Ik heb 6 maanden op Curaçao gewerkt en gewoond. Ik werkte achter de bar bij het bedrijf Zanzibar Beach & Restaurant. Een hip restaurant waar je kan ontbijten, lunchen, dineren, op het strand kunt liggen en woensdagsavonds en zaterdagsavonds een feest kunt vieren. Ik werkte 5 dagen in de week en had de overige 2 dagen de tijd om het eiland te ontdekken. Ik ging relaxen op de stranden, bracht een bezoek aan Willemstad en beklom de Christoffelberg. Al met al was het een geweldige periode.

Ik kwam tot het besluit op Curaçao te werken toen ik tijdens het werken in Nederland 2 mensen hoorden praten die op Aruba hadden gewerkt. In Nederland was ik in een sleur terechtgekomen en ik had behoefte aan meer spanning in mijn leven. Eenmaal de keuze gemaakt moesten er verschillende dingen geregeld worden. Ik moest werk zoeken, papieren regelen, mijn vliegticket boeken en een huis zoeken.

Het zijn best spannende weken als je alles zo goed mogelijk wilt regelen. Vooral een goed en leefbaar huis vond ik een belangrijke zoektocht. Ik heb 6 maanden lang in het studentenhuis Kas Biba Bon gewoond. Ik noem het even een studentenhuis, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen en het meerendeel stagiaires zijn. Maar uiteraard mogen ook seizoenswerkers in dit appartement wonen.

In deze blog geef ik je alles ins and outs over Kas Biba Bon. Zie deze blog als een kleine review over de woning waarbij ik het iedereen kan adviseren dit appartement te huren. Het is belangrijk te vermelden dat ik deze blog schrijf op basis van de situatie in 2017. In tussentijd kunnen er uiteraard dingen zijn verandert. Voor actuele informatie verwijs ik je graag door naar de website van Huisvesting Curaçao.

Kas Biba Bon: alles over het studentenhuis op Curaçao

Ik ga je eerst wat feiten over Kas Biba Bon geven!

 • In Kas Biba Bon is plek voor 10 mensen om te wonen.
 • De woning ligt in de Telamonstraat en is de kleinste van de 3 studentenhuizen aan deze straat.
 • In ongeveer 10 minuten sta je vanaf de woning met de auto bij de pontjesbrug in Willemstad (de Koningin Emmabrug).
 • In ongeveer 5 minuten sta je bij Mambo Beach; een boulevard met verschillende stranden, winkels en horeca.
 • In een dikke 15 minuten sta je met de auto bij Jan Thiel Beach.
 • De woning heeft een grote veranda met een prachtig uitzicht over de wijk Saliña.
 • De woning heeft een gescheiden heren- en dames toilet/badkamer.
 • De woning heeft een grote keuken.
 • De woning beschikt over een eigen wasmachine.
 • De woning wordt beveiligd met een groot hek waar binnen de hekken plaats is voor 3 auto’s.
 • Elke slaapkamer kan op slot gedraaid worden en de ramen van de woning hebben tralies.
Kas Biba Bon: het leukste studentenhuis op Curaçao
> Het uitzicht vanaf de picknicktafel was fenomenaal!

Mijn ervaring met Kas Biba Bon

Laat ik eerlijk zijn: ik heb gekozen voor Kas Biba Bon op Curaçao en ik vind het oprecht de beste keuze die ik voor dit avontuur had gemaakt. Toch heb ik er niet lang over na moeten denken. Een oud collega van mij en goede vriend vertrok 1,5 maand eerder naar Curaçao en heeft voor deze woning gekozen. Dat was voor mij de reden ook voor deze woning te gaan zodat we samen zouden wonen.

De woning is schoon

Ik ben in veel andere studentenhuizen op Curaçao geweest. In de Telamonstraat staan bijvoorbeeld 2 andere woningen en die zijn absoluut niet te vergelijken met Kas Biba Bon. In de andere 2 wonen veel meer jongeren en daardoor is het een stuk moeilijker om de woning schoon te houden. En een schoon huis is achteraf gezien een vereiste om ongedierte tegen te houden.

Kas Biba Bon is een relatief jong studentenhuis. Dat wil zeggen dat het nog maar een paar jaar als studentenhuis gebruikt wordt. Hierdoor is de woning van zichzelf schoon en zijn er geen verwaarloosde plekken te vinden. Daarnaast woon je met ”slechts” 9 anderen in de woning en kun je gemakkelijker kritischer op elkaar blijven om de woning continue schoon te houden.

De woning is veilig

En verder: Kas Biba Bon ligt in een veilige omgeving. Overal op Curaçao gebeuren dingen en de Telamonstraat hoeft daar geen uitzondering op te zijn, maar in het algemeen is het een hele veilige straat.

De woning staat op een heuvel

Daarnaast staat de woning op een heuvel en heb je vanaf de veranda (zoals in de foto hierboven) een prachtig uitzicht over de wijk Saliña. Je begrijpt natuurlijk dat het vooral ’s avonds genieten geblazen is. Met tropische temperaturen hing ik s’ avonds met een ijskoud biertje in mijn hangmat naar de verte te staren of speelden we met zijn allen een leuke spelletje terwijl we de hele tijd een prachtig uitzicht hadden.

De woning staat centraal

Kas Biba Bon staat heel centraal op Curaçao. Vanaf de veranda kun je de cruiseschepen en de pontjesbrug in Willemstad zien liggen. In ongeveer 10 minuten sta je in het centrum van Willemstad, in 5 minuten ben je bij het populaire Mambo Beach en binnen 15 minuten sta je bij Jan Thiel Beach. De woning is super centraal gelegen ten opzichte van andere woningen op Curaçao.

En verder..

Kas Biba Bon beschikt over een eigen wasmachine waardoor je niet naar de wasserette hoeft te rijden. Daarnaast heeft iedereen een eigen slaapkamer en staat er een grote keuken in de woning. Heren en dames kunnen afzonderlijk van elkaar naar de badkamer of het toilet en de woning is beveiligd met een groot hek en tralies voor de ramen.

Kas Biba Bon: het leukste studentenhuis op Curaçao
> En ook vanaf mijn hangmat had ik weinig te klagen.

Huisvesting op Curaçao: een huurwoning zoeken

Op Curaçao wordt veel gefeest en daar is Kas Biba Bon geen uitzondering op. Maar naast het vele feesten kun je ook de rust opzoeken in Kas Biba Bon.

Op basis van de rust, hygiëne en de locatie van de woning kan ik iedereen deze woning aanbevelen! Nu hopen dat er nog plek beschikbaar is!

Ben je geïnteresseerd in de woning? Dan verwijs ik je graag door naar de website van Huisvesting Curaçao.

Is er geen plek meer beschikbaar in Kas Biba Bon? Niet getreurd, er zijn nog vele andere leuke woningen op Curaçao!

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!