Page content

Wat is Texel?

Wat is Texel?

Texel is het grootste eiland van Nederland. Het eiland behoort officieel tot de provincie Noord- Holland en telt al met al 14.000 inwoners. In de oppervlakte is het een aantal vierkante kilometers groter dan Curaçao. (Bron: Wikipedia uiteraard) 🙂

Mijn ervaring met Texel

Ik heb zelf een klein half jaar op Texel gewerkt. Ik deed een horeca opleiding en ik moest een stage lopen en besloot daarom om, samen met mijn klasgenoot, de andere kant van Nederland op te zoeken (vanaf het punt waar wij wonen).

We hebben gewerkt bij Golfbaan de Texelse dat onderdeel is van Vakantiepark de Krim.

Vakantiepark de Krim is een waanzinnig groot vakantiepark en het is in oppervlakte ongeveer net zo groot als Den Burg, het grootste plaatsje van het eiland (en ik kan het weten, want ik heb een rondvlucht boven Texel gedaan. En dat viel mij echt heel erg op!).

Yelr's logo

Een avontuur in Nederland? Dat kan!

Waarom naar Texel?

Stukje buitenland

Het gevoel dat ik bij Texel had is alsof je in het buitenland zit.

Vele lachen erom wanneer ik deze uitspraak doe, maar het voelde af en toe echt zo. Waarom vraag jij je af?

Omdat er op Texel, en de andere eilanden, een hele andere mentaliteit heerst dan in de rest van Nederland. In mijn beleving leven de politieke discussies of de zwarte pieten discussies, om even voorbeelden te noemen, veel minder op de eilanden dan in de rest van Nederland.

Daarnaast viel het mij op dat de mentaliteit veel relaxter was. Iedereen kent elkaar en iedereen kent het eiland van top tot teen. Daarnaast zit het er vol met toeristen. En dat zorgde voor een hele rustige manier van leven.

Bij Texel had ik nog een beetje de typische Nederlandse cultuur voor ogen.

Waarom op Texel werken?

Wil jij naar Texel?

Wil jij werken of stage lopen op Texel of wil je op vakantie naar dit eiland? Ik zeg doen!

Het is leuk om het eilandleven te ervaren en van dichtbij te zien. Het eiland kent, naast zijn rustige mentaliteit, namelijk super veel leuke plekken.

 • De Koog (waar je super leuk kunt uitgaan);
 • Den Burg;
 • Alle strandpalen waar je overheerlijk kunt lunchen;
 • Skydive Texel;
 • Het bezoeken van de vuurtoren in De Cocksdorp (die je ook kunt ”beklimmen”);
 • Het Texelse bier proeven in de bierbrouwerij;
 • Fietsen en wandelen door de duinen, zoals door Ecomare;
 • Het juttersmuseum;
 • Het bezoeken van het vissersdorpje Oudeschild;
 • Et cetera.

Of je er nu gaat werken / stage lopen of vakantie gaat vieren, het is ten allen tijde een eiland waar jij je prima kunt vermaken.

Ik vond het top! De omgeving was leuk, de mensen zijn vriendelijk en lekker rustig en het werken was een prachtige ervaring.

Kan ik je ergens anders mee helpen?

Ik heb een continue streven om mijn kijk op het leven elke dag te verbeteren. Ik geloof namelijk dat mentale kracht de bron is van een leven die je kunt waarderen. Daarom schrijf ik vaak veel artikelen. Niet alleen om mijzelf te helpen, maar ook zeker om mijn denkwijze over te brengen naar andere mensen.

Dus wellicht kan ik iets voor je betekenen in een aantal andere artikelen die ik heb geschreven:

Yelr puzzelstukje

Mijn begrippenlijst

Tijdens het schrijven van artikelen stuit ik vaak tegen bepaalde begrippen. Deze begrippen puzzel ik tot op de bodem uit, omdat ik het belangrijk vind dat ik weet waar ik over schrijf.

Het kunnen begrippen zijn waar ik niks van af weet of waar ik uit nieuwsgierigheid mijn kennis over wil uitbreiden. Deze begrippen verwerk ik vervolgens als een artikel op mijn website. Zo heb ik er iets aan en zo leer jij er ook wat van. Dat is dus een mooie win-win situatie. 🙂

Ik heb recent nog andere begrippen voor je uitgezocht en geschreven:
> Verklaring van Rechtswege;
> Wereldpas;
> Mineraal.

Wil je nog meer begrippen lezen? Bekijk dan de volledige begrippenlijst!

Wat is Yelr?

Yelr is het bedrijfje dat ik heb opgestart. Het idee is dat ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen. Ik geloof dat de verantwoordelijkheid voor een gelukkig en voldaan leven altijd bij jezelf ligt. Helaas leven we in een wereld waarin er een hoge sociale druk ligt, we continue moeten voldoen aan de maatschappelijke norm en we continue worden blootgesteld aan prikkels van buitenaf.

Ik wil graag een authentiek leven leiden. Ik wil fysiek- en mentaal gezond zijn. Gezond eten en drinken en een gezond verstand waarbij ik volledig vertrouw op mijn eigen intuïtie. Ik wil sporten, ervaringen opdoen, mensen ontmoeten en vertrouwen hebben in het leven. En het belangrijkste van alles: ik wil tevreden zijn met mijzelf.

Ik werk dagelijks aan al deze verlangens en ik wil dit graag over brengen op mijn leeftijdsgenoten. Ik denk namelijk dat niemand minder wordt van een diepgaand leven waarin je volledig in connectie staat met jezelf.

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is Texel?

  Plaats een reactie


  *


  background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
  Phoenix WebsitePhoenix Website