Page content

Wat is Curaçao?

Wat is Curaçao?

Curaçao, iedereen kent het. Een prachtig eiland aan de Caribische Zee die bekend staat om het tropische klimaat en de relaxte mentaliteit.

Witte stranden, azuurblauw water, palmbomen en altijd lekker weer! Onder het genot van een heerlijke cocktail kom je er volledig tot rust. Curaçao is daarmee één van de velen mooie eilanden van de Caraïben, dat samen met Klein Curaçao onder het Koninkrijk der Nederlanden valt.

Curaçao in het algemeen

Het eiland heeft 160.000 inwoners, ongeveer hetzelfde als Enschede. De oppervlakte van het eiland is 444 km². Ter vergelijking: Texel heeft een oppervlakte van 463 km².

De officiële landstaal op Curaçao is Papiaments. Bovendien is dit de meest besproken taal onder de lokale bevolking. Daarnaast wordt er op het eiland Nederland, Engels en Spaans gesproken.

Geografie en Curaçao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Willemstad is in de loop der tijd verstedelijkt. Daardoor zijn omliggende dorpjes overgenomen en heeft de stad 140.000 inwoners.

Het eiland ligt in het Zuid- Amerikaanse werelddeel en grenst voor de kust van Venezuela. Samen met Aruba en Bonaire behoort Curaçao tot de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC- eilanden genoemd.

De gemiddelde gemeten temperatuur is 31,2°C, terwijl de gevoelstemperatuur gemiddeld rond de 35°C ligt.

Leuke weetjes over Curaçao

Bezienswaardigheden op Curaçao

 • Het hoogste punt op het eiland is de Christoffelberg met een hoogte van 375 meter.
 • De Koningin Emmabrug is met 170 meter de langste pontonbrug ter wereld.
 • Curaçao heeft ongeveer 40 stranden op het eiland.

Cultuur op Curaçao

De bevolking bestaat uit meer dan 55 nationaliteiten waarvan de meerderheid rooms-katholiek is. Honkbal is de grootste sport. Daarnaast is de grootste nationale feestdag ‘de Dag van de Vlag’. Dit feest wordt elk jaar op 2 juli gevierd.

Voor ons als Hollanders lekker vertrouwd: je kunt de boodschappen doen bij de Albert Heijn.

Weetjes over Curacao

Ook leuk om te weten..

 • De munteenheid is de Antilliaanse Gulden (ANG).
 • Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een onafhankelijk land geworden.
 • De koudste temperatuur ooit gemeten was op 2 januari 2014. Het werd die dag ”slechts” 19,7 °C.
 • In de winter is het tijdsverschil met Nederland 5 uur (vroeger). In de zomer is het tijdsverschil met Nederland 6 uur. Dit komt omdat Curaçao niet aan de zomertijd doet.
 • Er gaan ongeveer 5.000 Nederlanders naar Curaçao per jaar om er te gaan werken en te wonen. Ongeveer hetzelfde aantal gaat ook jaarlijks weer van het eiland terug naar huis.

Kan ik je ergens anders mee helpen?

Ik heb een continue streven om mijn kijk op het leven elke dag te verbeteren. Ik geloof namelijk dat mentale kracht de bron is van een leven die je kunt waarderen. Daarom schrijf ik vaak veel artikelen. Niet alleen om mijzelf te helpen, maar ook zeker om mijn denkwijze over te brengen naar andere mensen.

Dus wellicht kan ik iets voor je betekenen in een aantal andere artikelen die ik heb geschreven:

Yelr puzzelstukje

Mijn begrippenlijst

Tijdens het schrijven van artikelen stuit ik vaak tegen bepaalde begrippen. Deze begrippen puzzel ik tot op de bodem uit, omdat ik het belangrijk vind dat ik weet waar ik over schrijf.

Het kunnen begrippen zijn waar ik niks van af weet of waar ik uit nieuwsgierigheid mijn kennis over wil uitbreiden. Deze begrippen verwerk ik vervolgens als een artikel op mijn website. Zo heb ik er iets aan en zo leer jij er ook wat van. Dat is dus een mooie win-win situatie. 🙂

Ik heb recent nog andere begrippen voor je uitgezocht en geschreven:
> Aannames;
> Zelfontwikkeling;
> Calorie.

Wil je nog meer begrippen lezen? Bekijk dan de volledige begrippenlijst!

Wat is Yelr?

Yelr is het bedrijfje dat ik heb opgestart. Het idee is dat ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen. Ik geloof dat de verantwoordelijkheid voor een gelukkig en voldaan leven altijd bij jezelf ligt. Helaas leven we in een wereld waarin er een hoge sociale druk ligt, we continue moeten voldoen aan de maatschappelijke norm en we continue worden blootgesteld aan prikkels van buitenaf.

Ik wil graag een authentiek leven leiden. Ik wil fysiek- en mentaal gezond zijn. Gezond eten en drinken en een gezond verstand waarbij ik volledig vertrouw op mijn eigen intuïtie. Ik wil sporten, ervaringen opdoen, mensen ontmoeten en vertrouwen hebben in het leven. En het belangrijkste van alles: ik wil tevreden zijn met mijzelf.

Ik werk dagelijks aan al deze verlangens en ik wil dit graag over brengen op mijn leeftijdsgenoten. Ik denk namelijk dat niemand minder wordt van een diepgaand leven waarin je volledig in connectie staat met jezelf.

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is Curaçao?

  Plaats een reactie


  *


  background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
  Phoenix WebsitePhoenix Website