Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hoe kan ik vieze kleding scheiden in mijn backpack?

Praktisch en hygiënisch: een waszak voor tijdens het backpacken

Vieze kleding tijdens het backpacken, je kunt er niet aan ontkomen. Je reist door landen waar het benauwd en warm is en waar je veel aan het zweten bent. Of je komt in landen waar het juist erg nat is en waar je sokken en broek elke dag doorweekt zijn van regenwater en modder.

Maar überhaupt heb je al snel vieze kleren in je backpack. Wat te denken van bijvoorbeeld je ondergoed of je sokken die je elke dag vervangt. Tijdens het reizen produceer je al snel een stapel met vieze was en daar kun je helaas weinig aan veranderen.

De vraag is nu alleen, waar laat je al je vieze kleren? Je wil je vieze kleren tenslotte niet bij je schone kleren leggen. Je moet vieze kleren dus scheiden van je schone kleren. Dat kun je het beste doen met een goede waszak.

Maar wat is een waszak? En wat zijn naast het scheiden van je kleren andere voordelen van een waszak? In dit blog vertel ik je er meer over.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Wat is een waszak?

Een waszak is, zoals de naam het al zegt, een zak waar je was in kunt stoppen.

Het is wel om een waszak te kopen die speciaal is ontworpen voor de reizigers onder ons. Die hebben namelijk wat specifieke voordelen ten opzichte van de reguliere waszakken.

Wat zijn de voordelen van een waszak?

Allereerst wil je voorkomen dat vieze was door backpack begint te zwerven en tussen alle schone kleren komt te liggen. In zekere zin is het moeilijk om het contact tussen schone en vieze kleding volledig te voorkomen, maar je kunt het wel beperken.

Door de vieze was in een waszak te stoppen heb je alle vieze was in één zak gebundeld. Hierdoor kun je gemakkelijk het onderscheid maken tussen dat wat vies en schoon is.

Daarnaast ligt die ene vieze ondergoed niet tussen de schone kleding en hoef je de backpack niet uit te stallen als je alle vieze kleding bij elkaar wilt rapen omdat je ze bij de plaatselijke laundry service wilt wassen.

Waszakken voorkomen dat je kleding kwijtraakt als je ze gaat wassen

Je zit ergens in de middle of nowhere in een totaal ander land dan Nederland en je wilt graag wat kledingstukken wassen.

In veel hostels bieden ze de mogelijkheid aan kleding te wassen, maar er zijn vaak ook plaatselijke wasserettes die jouw kleding met alle liefde willen wassen.

Het grootste nadeel van zo’n wasserette? Dat je om wat voor redenen dan ook kledingstukken verliest. Het is thuis al een grote worsteling om sokken bij elkaar te houden, dus laat staan als je aan het reizen bent.

Door een waszak voorkom je deze problemen. Je stopt de kleren in een waszak, trekt het koord van de waszak strak en gooit de waszak vervolgens in de wasmachine. Je kleren worden schoon en je verliest geen enkele ondergoed.

Welke waszak moet ik kopen?

Het is fijn een kwalitatieve waszak te kopen. Het enige waar je op moet letten bij het kopen van een waszak is of de waszak in de wasmachine mag en of de waszak uit een ademende stof bestaat. Door de ademende stof gaat de kleding niet (extra) stinken.

Een goed merk onder de waszakken zijn de waszakken van backpackkit.nl. Op deze website kun je een backpack kit met allemaal handige reisgadgets kopen of enkel en alleen een waszak kopen.

Wat mij betreft is een waszak erg handig en is een waszak van Backpackkit de ideale aanrader.

> Koop hier een waszak

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!