Een spork: duurzaam eten tijdens het backpacken en kamperen

Een spork: duurzaam eten tijdens het backpacken en kamperen

Tijdens het kamperen of het backpacken willen we zo min mogelijk spullen meenemen. Overbodige spullen maken een backpack zwaar en door overbodige spullen kun je geen spullen meenemen die wél nuttig kunnen zijn.

Er zijn veel handige backpack essentials die speciaal voor het reizen zijn ontwikkeld en zo zijn ontworpen dat ze voor meerdere dingen gebruikt kunnen worden. Hierdoor bespaar je meer ruimte in een backpack en behoud je hetzelfde resultaat.

Een spork is zo’n soort gadget. Maar wat is een spork en waarom is een spork handig?

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Wat is een spork?

Een spork is een combinatie van een mes, vork en een lepel in één. Ideaal als je tijdens het kamperen en het backpacken lekker wilt eten.

Een spork heeft als voordeel dat het tot 1 product is gemaakt waardoor je geen losse vorken, messen of lepels hoeft mee te nemen. Nu is het letterlijk en figuurlijk de spork waar je soep mee kunt eten, groente mee kunt prikken en vlees mee kunt snijden. Super handig!

Wat is een goede spork?

Het grote voordeel van een spork is dat het duurzaam is. Je hoeft geen plastic wegwerp messen te gebruiken die je na één keer gebruiken in de prullenbak gooit. Een spork is duurzaam omdat je hem kunt schoonmaken en daarna opnieuw kunt gebruiken.

Een goede spork moet daarom wel van hittebestendig en vaatwasserbestendig materiaal zijn. Een geschikt materiaal voor dit type spork is tritan.

Een goede spork is gemakkelijk schoon te maken en licht van gewicht. Hij neemt weinig ruimte in beslag en weegt niks.

Waar koop ik een goede spork?

Bij Bever verkopen ze een duurzame en kwalitatieve spork. Deze zijn ontworpen door ”Light My Fire” en zij ontworpen alleen producten vanuit een duurzame gedachtegang. Op deze manier kun je met een gerust hart van je eten genieten nadat je een lange dag op pad bent geweest.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat een affiliate link.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!