Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Met een powerbank op reis: wat zijn de voordelen?

Met een powerbank op reis: wat zijn de voordelen?

We kunnen niet ontkennen dat de telefoon een belangrijk instrument is geworden in ons leven. Het is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden.

Als we gaan reizen, dan biedt de telefoon veel voordelen. We kunnen alles en iedereen bereiken, we zijn zelf goed te bereiken en we kunnen gebruik maken van het internet. Een leuk restaurant in een stad opzoeken of jezelf laten navigeren naar een andere plek is allemaal mogelijk met een smartphone.

Maar een mobiele telefoon kan niet onbeperkt gebruikt worden. De batterij gaat een keer leeg en daarom moet de batterij van de telefoon opgeladen worden. Een ideale oplossing is de powerbank.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij voor mobiele apparaten. Deze kun je overal mee naar toe nemen en waar dan ook is het mogelijk om je telefoon of tablet op te laden. Wat ons betreft is een powerbank een onmisbare essential als je gaat backpacken.

Hoe dat werkt?

  • Een powerbank heeft ook geen eindeloze energie. Deze moet eerst ergens opgeladen worden door de stekker van de powerbank in een stopcontact te steken.
  • Daarna kun je de powerbank overal mee naar toe nemen en je telefoon met een kabeltje met de powerbank verbinden zodat je telefoon opgeladen kan worden.

Een powerbank meenemen op reis: wat zijn de voordelen?

Tijdens het reizen is een powerbank ontzettend handig. Voornamelijk voor je smartphone heeft een powerbank veel voordelen.

Stel jezelf voor dat je een lange busrit moet maken en dat je je telefoon nergens kunt opladen? Misschien zit je urenlang in de trein en wil je jezelf vermaken tijdens het reizen. Een lege batterij gooit dan roet in het eten. Met een powerbank is dat probleem opgelost.

Het kan ook zijn dat je ergens in de middle of nowhere gaat hiken. Je wilt in dat geval maar al te graag bereikbaar blijven. Met een powerbank kun je de telefoon overal en nergens op laden en blijf je altijd bereikbaar. Ook belangrijk wanneer je gebruik maakt van je GPS functie op de telefoon.

Met een powerbank op reis: wat zijn de voordelen?

Wat maakt een powerbank een goede powerbank voor tijdens het reizen?

Als je een backpack gaat inpakken, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk spullen meenemen. Hoe zwaarder een backpack, hoe groter de last. Een powerbank is daarmee waarschijnlijk niet het eerste item waar je aan denkt als je een backpack gaat inpakken.

Maar wees gerust. Er zijn speciaal ontworpen powerbanks die compact en klein zijn waardoor ze weinig ruimte in de backpack in beslag nemen, maar tegelijkertijd zoveel energie op kunnen slaan dat je er lang gebruik van kunt maken.

Verder heeft een goede powerbank een hoge capaciteit waardoor je hem meerdere keren kunt gebruiken. Dat wil zeggen dat je een powerbank vaker kunt gebruiken om een telefoon mee op te laden.

Een powerbank kopen: waar moet je op letten?

Als je gaat reizen en je een powerbank wilt kopen voor je reis, dan zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen om een goede powerbank te kopen.

  • Hoeveel USB poorten moeten er op de powerbank zitten?
  • Hoelang wil je van een powerbank gebruik kunnen maken zonder dat je tussendoor de powerbank zelf hoeft op te laden?
  • Wil je naast een telefoon ook andere apparaten met een powerbank opladen? Want dan moet je voor powerbanks gaan met een hogere capaciteit.

Welke powerbank moet je kopen?

Er zijn veel goede powerbanks en voor een leuke prijs kun je al snel goede powerbanks kopen. Als reis en outdoor liefhebber raad ik het aan om een powerbank bij Bever te kopen.

De powerbanks bij Bever zijn vaak van stevig materiaal en ze zijn vaak waterdicht en dat zijn belangrijke kenmerken als je aan het reizen bent.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!