Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een toilettas voor backpackers: dit moet je weten

Een toilettas voor backpackers: dit moet je weten

In het dagelijkse leven is persoonlijke verzorging belangrijk. Dat is tijdens het backpacken niet anders. We vinden het belangrijk om er verzorgd uit te zien en hygiënisch voor de dag te komen.

Tijdens het inpakken van een backpack moet je goed denken aan toiletartikelen. Van shampoo tot een tandenborstel en van tandpasta tot deodorant. Je wilt het liefst alles meenemen.

Een nadeel van toiletartikelen is dat het allemaal kleinere spullen zijn. Ze verdwalen gemakkelijk in je backpack en voor je het weet ben je het kwijt. Of je raakt gefrustreerd omdat je telkens opzoek moet naar die ene tube tandpasta.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Wat zijn de voordelen van een toilettas voor backpackers?

De oplossing is een toilettas. En niet zomaar een toilettas. Er zijn toilettassen in de markt die speciaal voor de reizigers onder ons zijn ontworpen. Ze hebben allemaal een gezamenlijk doel: ze zijn compact ontworpen waardoor ze relatief weinig ruimte in beslag nemen.

En nog belangrijker: ze zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk bij je spullen kunt komen.

Welke eigenschappen moet een toilettas voor backpackers hebben?

Een toilettas is niet zomaar een tas. Je kunt verschillende soorten toilettassen kopen die speciaal voor jouw wensen ontworpen zijn.

Een toilettas met meerdere vakken

Een toilettas met alleen een open ruimte is niet functioneel. Een goede toilettas heeft meerdere vakken waardoor je de spullen van elkaar kunt scheiden. De vakken van een toilettas zijn af te sluiten met een rits. Hierdoor vallen de tubes er niet uit als je de toilettas opent.

Vakken van gaas

Aanvullend op wat ik hierboven heb beschreven is het handig als de vakken in een toilettas van gaas zijn gemaakt. Als je even niet meer weet waar de nagelschaar of medicijnen liggen, dan kun je deze gemakkelijk opzoeken door het doorzichtige gaas.

Een toilettas met een haakje

Een andere belangrijke eigenschap van een goede toilettas is een haakje waarmee je een toilettas aan een kledinghaak of douchecabine kunt hangen. Vooral in het kader van hygiëne in een druk bezochte hostel kan dit een fijne gedachten zijn.

Je weet nooit in wat voor hostel je terechtkomt. De ene keer is het boven je verwachtingen en een andere keer is het ver onder je verwachtingen. Als je in een hostel gaat slapen, dan kan omtrent hygiëne een lakenzak verstandig zijn. Dit is een backpack essential die niet in je backpack mag missen.

Wat zijn de voordelen van een toilettas voor backpackers?

Welke toilettas past bij mij?

Welke toilettas bij je past is afhankelijk van het type reiziger dat je bent en van het type reis dat je gaat maken.

Zo nemen vrouwen gemiddeld meer toiletspullen mee dan mannen. Houd je van orde of kun je ook met chaos leven?

Let daarnaast ook op het gewicht van een toilettas. Je wilt uiteraard een zo’n licht mogelijke toilettas in de backpack dragen.

Een duurzame toilettas voor backpackers kopen

Zoals gezegd zijn er veel toilettassen in de markt die speciaal voor backpackers zijn ontworpen. Wij vinden het belangrijk om de duurzame producten aan te bevelen. Dat geldt ook voor een toilettas.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld de Our Planet toilettassen van Bever aanbevelen. Producten met het Our Planet zijn een wegwijs voor het kopen van producten met een duurzame productie. Deze toilettassen bevelen wij niet alleen aan vanwege het Our Planet keurmerk.

Want naast de duurzame gedachten zijn de toilettassen van Bever ook van goede kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de tassen van Deuter. Deze zien er mooi uit, zijn van goede kwaliteit, hebben een haakje en zijn voorzien van vakken van gaas die met een rits afgesloten kunnen worden.

Een toilettas inpakken met compacte toiletproducten

Grote tubes van tandpasta en shampoo zijn niet erg handig voor in de backpack. Ze zijn relatief zwaar en nemen veel ruimte in beslag. Het is veel gemakkelijker om vanuit Nederland compacte producten te kopen om daarna in het land waar je gaat reizen nieuwe producten te kopen.

Wat dacht je van een in te klappen tandenborstel? Of kleine en compacte shampoo-flessen? Ook voor kleine en compacte toiletproducten raad ik Bever aan. Zo bieden zij producten van het bekende Sea To Summit aan.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!