Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe bewaar ik mijn tandenborstel hygiënisch tijdens het reizen?

Hoe bewaar ik hygiënisch mijn tandenborstel tijdens het reizen?

Net als in het dagelijkse leven is goede persoonlijke hygiëne ook tijdens het reizen belangrijk. Je doet er verstandig aan om je dagelijks patronen tijdens het reizen door te zetten. Zo blijf je fris en fruitig waar dan ook ter wereld.

Frisse en gezonde tanden is misschien wel het meest belangrijke van uiterlijke verzorging. Des te belangrijker is het om tijdens een backpack avontuur structureel tanden te poetsen.

Hoe zorg ik er voor dat een tandenborstel zo min mogelijk ruimte in beslag neemt bij het inpakken van mijn backpack en hoe kan ik de tandenborstel hygiënisch bewaren?

Waar reis je naar toe?

Het is op reis altijd de vraag waar je terechtkomt. Soms is een accommodatie ver boven je verwachtingen, maar helaas zijn accommodaties ook regelmatig onder je verwachtingen.

De grootste no-go is natuurlijk een onhygiënische plaats om te overnachten. Denk hierbij aan een hostel, camping, hotel, bed & breakfast of waar dan ook waar je kunt overnachten.

Ook het land waarnaar je gaat reizen speelt een rol. In het ene land is het gemiddeld hygiënischer en beter voor elkaar dan in het andere land.

Om teleurstellingen tegen te gaan is het belangrijk om je hierin te verdiepen. Check bijvoorbeeld goed de reviews van de accommodatie waar je gaat slapen.

Hoe bewaar ik hygiënisch mijn tandenborstel tijdens het reizen?

Tandenborstel mee op reis: hoe bewaar ik mijn tandenborstel hygiënisch?

Een tandenborstel willen we graag schoon en hygiënisch bewaren. Allereerst bewaar je de tandenborstel in een overvolle backpack. In de backpack kan het nat en warm zijn, een backpack kan bepakt zijn met vieze kleding en er kan zand en modder in de backpack terecht komen.

De vraag is dus hoe je een tandenborstel tegen een overvolle en vieze backpack kunt beschermen? Je wilt tenslotte niet dat de haren van de tandenborstel binnen korte tijd kapot zijn of dat er overtollig zand in de tandenborstel terechtkomt. Dat is namelijk vies.

Ten tweede kun je op accommodaties komen waar het niet fris is. Waar leg je dan de tandenborstel neer na het tandenpoetsen? Een goede oplossing is een tandenborstelkapje.

Wat is een tandenborstelkapje?

De naam zegt het al: een tandenborstelkapje is een kapje dat je om de haren van de tandenborstel kan vastmaken. Dit kapje is voorzien van ventilatiegaten waardoor de haren van de tandenborstel na het tandenpoetsen kunnen drogen.

Met een tandenborstelkapje verklein je de kans dat de spullen in je toilettas nat worden. De ventilatiegaten zijn zo klein dat alle andere spullen daar geen hinder van gaan ervaren.

Daarnaast kun je de tandenborstel met tandenborstelkapje zonder zorgen op oppervlaktes in hostels of andere accommodaties leggen. De bovenkant van de tandenborstel en dus ook de haren van de tandenborstel komen niet in contact met vieze oppervlaktes in de badkamer.

En verder:

  • Kun je doordat de tandenborstelkapjes verschillende kleuren hebben tandenborstels van elkaar onderscheiden.
  • Een tandenborstelkapje beschermd de tandenborstel tegen bacteriën.

Wil je een tandenborstelkapje kopen? Dat snappen wij goed! Het moet wel gezegd worden dat als je voor duurzaam wilt gaan je je moet afvragen of een tandenborstelkapje noodzakelijk is. Het kapje is vaak van plastic gemaakt en na intensief gebruik gaan ze vrij snel kapot en belanden ze al snel in de prullenbak.

Hoe bewaar ik hygiënisch mijn tandenborstel tijdens het reizen?

Wat is het verschil tussen een tandenborstelkoker en een tandenborstelkapje?

Je kunt er ook voor kiezen om een tandenborstelkoker te kopen. Daarmee bescherm je niet alleen de tandenborstelharen tijdens het reizen, maar je beschermd de tandenborstel in zijn geheel. Dat maakt het allemaal nog een stuk hygiënischer.

Een tandenborstel koker is iets duurzamer. Ze zijn namelijk steviger dan een tandenborstelkapje. Zolang jij de tandenborstelkoker zuinig gebruikt kun je hem voor langere tijd gebruiken. En dat maakt hem meteen iets duurzamer.

Hoe bespaar ik ruimte in de backpack met mijn tandenborstel?

We gaan nog een stap verder. Tijdens het reizen wil je de tandenborstel hygiënisch houden, maar tegelijkertijd wil je dat de tandenborstel zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt. Wat is daarvoor de oplossing?

In dat geval moet je een inklapbare tandenborstel kopen. Deze tandenborstel kun je verkleinen door de tandenborstel in te klappen. Daarna stop je de tandenborstel in een kleine koker. Hierdoor kun je de tandenborstel ook nog eens hygiënisch bewaren.

Een duurzame tandenborstel voor op reis kopen?

Onze uitgangspunt is altijd duurzaam. Zo kun je ook een duurzame tandenborstel kopen. Zo verklein je in alle mogelijke manieren je voetafdruk als je gaat reizen.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.