Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Noord- Amerika: dit moet je weten

Reizen door Noord- Amerika: dit moet je weten

Noord- Amerika is met de Verenigde Staten, Canada en al haar eilanden een prachtig continent. Van grote steden tot tropische stranden en van hoge bergen tot het platteland. Noord- Amerika heeft het allemaal.

Het is hartstikke leuk om door Noord- Amerika te mogen reizen. Alleen al met de Verenigde Staten heb je een prachtig land voor een avontuurlijke roadtrip. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Wat te denken van een zeilvakantie langs alle eilanden in de Caraïben?

In dit blog vind je algemene tips en richtlijnen voor als je door Noord- Amerika wilt gaan reizen.

Leuke feiten over Noord- Amerika

Met 579 miljoen inwoners is Noord- Amerika een groot continent. Vooral de Verenigde Staten speelt hier een grote rol in. Daar wonen maar ongeveer 332 miljoen mensen.

En dat terwijl de Verenigde Staten geeneens het grootste land is. Het verschil is minimaal, toch is Canada in oppervlakte het grootste land van het continent Noord- Amerika.

De grootste stad? Je verwacht het misschien niet, maar dat is Mexico-Stad (en ja, Mexico ligt officieel in Noord- Amerika).

Welke landen liggen in Noord- Amerika?

Noord- Amerika heeft in totaal 23 landen. Veel van deze landen liggen in de Caraïben. Ook landen als Mexico en Costa Rica worden als Noord- Amerikaanse landen gezien.

Ook al is daar vaak verwarring over, omdat ze geografisch gezien ook tegen Zuid- Amerika aanliggen en ook vaak worden aangeduid als landen uit Midden- Amerika (maar Midden- Amerika is geen continent).

Antigua en BarbudaHaïti
Bahama’sHonduras
BarbadosJamaica
BelizeMexico
CanadaNicaragua
Costa RicaPanama
CubaSaint Kitts en Nevis
DominicaSaint Lucia
Dominicaanse RepubliekSaint Vincent en de Grenadines
El SalvadorTrinidad en Tobago
GrenadaVerenigde Staten
Guatemala
Reizen door Noord- Amerika: dit moet je weten

Reizen door Noord- Amerika: wat moet ik weten?

Cultuurverschillen zijn altijd interessant en dat geldt ook voor Noord- Amerika. Allereerst is reizen door Afrika of reizen door Azië heel anders dan een reis door Noord- Amerika. En dat is logisch, want er zijn overal in de wereld veel verschillen in cultuur, klimaat, welvaart, et cetera.

Geld in Noord- Amerika

Als we het hebben over geld, dan is reizen door Europa natuurlijk erg makkelijk. In veel Europese landen kun je namelijk met de euro betalen.

In Noord- Amerika is dit logischerwijs niet het geval. Met de euro kom je nergens. Overal zijn andere munteenheden en dat is belangrijk om te weten.

Vanwege de Verenigde Staten verwacht je misschien dat veel Noord- Amerikaanse landen de Amerikaanse dollar als munteenheid hebben. Toch is dit niet het geval. Alleen de Verenigde Staten en El Salvador maken gebruik van de dollar.

Het klimaat in Noord- Amerika

Het klimaat in Noord- Amerika is super gevarieerd. Dat komt vanwege de uitgestrekte ligging van het continent. Noord- Amerika ligt in het noorden 700 kilometer van de Noordpool en in het zuiden 800 kilometer van de evenaar.

Het klimaat varieert van een subarctisch klimaat in het noorden van Canada en Alaska tot een tropische regenwoud in Centraal- Amerika. Als je door Noord- Amerika gaat reizen is het dus goed om te weten waar je exact naartoe gaat reizen.

Vervoer in Noord- Amerika

Vanuit Nederland zijn vliegreizen naar Noord- Amerika goed te betalen. Ook binnenlandse vluchten zijn goed betaalbaar en daarmee is het vliegtuig een belangrijke transportmiddel in dit continent.

Reizen door Noord- Amerika: dit moet je weten

Veiligheid in Noord- Amerika

Zoals in elk ander continent zijn er landen waar het veilig is om te reizen en waar het gemiddeld gezien minder veilig is om te reizen. In Mexico en Guatemala kun je te maken krijgen met drugsgeweld. Al moet gezegd worden dat je daar als toerist niet als eerste slachtoffer bent.

Gezondheid in Noord- Amerika

In sommige gebieden van Noord- Amerika kan malaria voorkomen. Ook kraanwater is niet in alle landen te drinken. Soms is het verstandig om water uit de supermarkt te halen.

Taal in Noord- Amerika

In Noord- Amerika kun je je behoorlijk redden met talen uit westerse landen in Europa.

  • In de Verenigde Staten, op veel Caribische Eilanden, in een groot deel van Canada en in Belize kun je Engels praten.
  • Ten zuiden van de Verenigde Staten, in het grootste deel van Centraal- Amerika en op veel Caribische Eilanden kun je Spaans praten.
  • Op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint- Eustatius en Sint- Maarten (ja, deze landen liggen ook in Noord- Amerika) kun je over het algemeen altijd Nederlands praten.
  • In het oosten van Canada en op sommige Caribische eilanden kun je Frans praten.
  • En er wordt zelfs Deens gepraat in Noord- Amerika, namelijk in Groenland.

Tijdverschillen in Noord- Amerika

In Noord- Amerika zijn ten opzichte van Europa grote tijdverschillen. Dat is handig om te weten, omdat je met de juiste voorbereidingen de symptomen van een jetlag kunt verzachten.

In landen in Noord- Amerika is het vroeger dan in Nederland. Dit varieert met 9 uur tijdverschil in de Verenigde Staten tot 4 uur tijdverschil in veel Caribische eilanden.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.