Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Azië: dit moet je weten

Reizen door Azië: dit moet je weten

Azië is een populaire bestemming voor de backpackers onder ons. En terecht, het is een prachtig continent. Met alle grote steden, diversiteit, culturen en wildernis is het misschien wel het mooiste continent op aarde.

Azië is te groot om alle ins-and-outs in een kleine blog te omschrijven. In Azië doorkruis je verschillende soorten culturen, klimaten en landschappen dat je er een boek over kan schrijven. Toch ga ik proberen om de basis van het continent uit te drukken.

Waar moet je op letten op het gebied van klimaat, veiligheid en andere onderwerpen als je door Azië wilt reizen?

Leuke feiten over Azië

Azië is met een oppervlakte van bijna 44 miljoen vierkante kilometers het grootste continent op aarde. Het continent heeft 3,9 miljard inwoners. Dit is inclusief de 1,3 miljard inwoners van China!

De grootste stad van het continent vind je ook in China. Dat is namelijk Guangzhou. Deze stad heeft bijna 50 miljoen inwoners.

Welke landen liggen allemaal in Azië?

Welke landen liggen allemaal verspreid over het continent Azië?

AfghanistanJapanPakistan
ArmeniëJemenPalestina
AzerbeidzjanJordaniëQatar
BahreinKazachstanRusland
BangladeshKirgiziëSaoedi-Arabië
BhutanKoeweitSingapore
BruneiLaosSri Lanka
CambodjaLibanonSyrië
ChinaMaledivenTadzjikistan
CyprusMaleisiëThailand
FilipijnenMongoliëTurkije
GeorgiëMyanmarTurkmenistan
IndiaNepalVerenigde Arabische Emiraten
IndonesiëNoord-KoreaVietnam
IrakOezbekistanZuid-Korea
IranOman
IsraëlOost-Timor
De Filipijnen

Reizen in Azië: wat is belangrijk om te weten?

Eigenlijk heeft elk continent op aarde andere vraagstukken en is het in de reiswereld op een aantal punten niet met elkaar te vergelijken. Reizen in Europa of reizen door Afrika is anders dan dat je door Azië gaat reizen.

Deze verschillen maken het reizen natuurlijk leuk. Het is interessant en spannend om in een ander continent te zijn en andere culturen te mogen ontdekken.

Azië is een continent met ontzettend veel culturen. Het continent is populair voor backpackers. Vooral landen als Thailand, Vietnam, Nepal, Indonesië en India zijn bijvoorbeeld populaire landen.

Welke overeenkomsten zijn er in Azië? Zijn belangrijke aandachtspunten in een blog te omschrijven voor een continent zo groot als Azië? Ik ga mijn best doen..

Geld in Azië

Logischerwijs kun je met de euro niet veel bereiken in Azië. En dat is simpelweg om de reden dat geen enkel Aziatisch land de euro als munteenheid heeft. Je hebt dus altijd te maken met wisselkoersen.

De taal in Azië

De taal is ten opzichte van andere continenten een grote uitdaging in Azië. Dat komt omdat de talen in Azië weinig tot geen overeenkomsten hebben met de westerse talen.

Natuurlijk kun je altijd Engels praten en ga je je vaak met de Engelste taal redden. Toch is ook Engels nergens een officiële landstaal in Azië.

Veel gesproken talen in Azië zijn Russisch, het Mandarijn, Hindi en Bengali.

Het klimaat in Azië

Ook het klimaat in Azië is nergens zo divers. Zo heb je in het noorden Siberië liggen en Siberië is een van de koudste plekken op aarde. In het zuidwesten is het juist erg heet. Landen als de Filipijnen en Japan zijn gevoelig voor tropische cyclonen en in het zuidoosten van Azië heerst een nat klimaat.

Kortom, het klimaat in Azië is niet eenduidig uit te leggen en als je naar een land in Azië gaat reizen, dan is het zeker verstandig om uit te zoeken wat het klimaat is in dit land.

Vervoer in Azië

Azië is ontzettend groot en als je van het ene land naar het andere land wilt, dan is dit vaak het makkelijkste per vliegtuig te overbruggen. Daarnaast kun je via Azië gemakkelijk per vliegtuig in Australië komen.

Azië heeft ook een lange grenslijn met Europa, waardoor het mogelijk is om per trein van Europa naar Azië te reizen.

Is reizen per bus of auto dan onmogelijk in Azië zelf? Nee, dat niet. Voor niet al te lange afstanden kun je prima per bus reizen.

Reizen door Azië: dit moet je weten

Veiligheid in Azië

Ook op het gebied van veiligheid valt er veel over Azië te zeggen. In korte lijnen is het goed om te weten dat Azië veel landen heeft waar je veilig kunt reizen. Maar zoals gezegd is het continent heel divers. Zo zijn er ook gebieden waar de spanning te snijden is.

Denk aan Syrië, Afghanistan, Irak en Iran en ook in Bahrein, Oost-Timor en Pakistan moet je twee keer nadenken voordat je naar deze landen afreist.

Gezondheid in Azië

In Azië kun je over het algemeen geen water uit de kraan drinken. Je moet hier het water uit de supermarkt halen.

Daarnaast heeft ook Azië te maken met malaria en knokkelkoorts. Het is dus belangrijk om de actuele zaken goed in de gaten te houden als je naar een land in Azië gaat reizen.

Tijdsverschillen in Azië

Je hebt in grote delen van Azië te maken met behoorlijke tijdsverschillen ten opzichte van de tijd die je in Nederland gewend bent. Als je naar een Aziatisch land vliegt moet je goed rekening houden met een jetlag.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.