Een meerdaagse roadtrip tijdens het backpacken: hier moet je aan denken

Een meerdaagse roadtrip tijdens het backpacken: hier moet je aan denken

De magie van het reizen met je backpack zit hem natuurlijk grotendeels in het spontane en het avontuurlijke dat komt kijken bij het backpacken. Toch kan het verkennen van grote stukken van een land als lastig worden ervaren omdat je simpelweg te weinig kilometers per dag kunt afleggen.

In deze gevallen kan het verstandig zijn om een meerdaagse roadtrip te maken. In deze paar dagen kun je over het algemeen ontzettend veel zien waardoor de roadtrip het meer dan waard is. Ben jij nu van plan om tijdens je backpack vakantie een roadtrip te maken?

Lees dan snel verder. In dit blog geven we je namelijk enkele trips omtrent dit onderwerp.

Gratis checklist: inpaklijst om je backpack in te pakken

Lokaal boeken

Over het algemeen kun je de huurauto beter lokaal boeken dan dat je deze van tevoren boekt. Dit heeft met name te maken met het feit dat de online aanbieders vaak enorme bedrijven zijn die hogere prijzen rekenen voor de huurauto’s.

Het is immers niet gratis om een fancy website online te hebben die ook nog eens goed rankt op de mooie zoekwoorden. Over het algemeen kun je het beste een local vragen om advies. Deze weten over het algemeen welke verhuurbedrijven de gunstigste voorwaarden en prijzen hebben.

Daarnaast weten locals over het algemeen ook precies welke bedrijven wel en welke bedrijven niet te vertrouwen zijn.

Een meerdaagse roadtrip tijdens het backpacken: hier moet je aan denken

Rij vertrouwd

Rijden in het buitenland zal voor veel mensen erg spannend zijn. Er gelden immers vaak andere regels, maar ook de hele look and feel van het verkeer zal anders zijn. Over het algemeen geldt in Nederland bijvoorbeeld dat het verkeer relatief rustig is.

Wanneer jij vervolgens voor het eerst in een land rijdt waarin men zich een stuk minder aan de regels houdt, dan kan dit als erg spannend worden ervaren. Het is dan ook aan te raden om zo veel mogelijk ‘randvoorwaarden’ gelijk te houden.

Rijd je bijvoorbeeld in Nederland over het algemeen in Škoda Kodiaq occasions, dan doe je er goed aan om een vergelijkbare auto in het buitenland te kiezen. 

Schade in kaart brengen

Voordat je in een auto stapt, is het altijd zaak om de schade aan de auto goed in kaart te brengen met de verhuurder van de auto. Zo kom je bij het inleveren van de auto niet voor verrassingen te staan. Het is hierin met name belangrijk dat de schade opgeschreven wordt en geconfirmeerd wordt door de verhuurder van de auto.

Zo heb je in ieder geval zwart op wit staan wat er al aan de auto mankeerde voordat je hem meenam. Je zal namelijk helaas niet de eerste toerist zijn die ineens de schuld krijgt van een flinke deuk in de auto die er op voorhand al in zat!

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!