arrow_drop_up arrow_drop_down
De backpack effectief inpakken met vacuümzakken

De backpack effectief inpakken met vacuümzakken

Er zijn ontelbaar veel blogs geschreven over het effectief inpakken van de backpack. Je rolt de kleding op, stopt de sokken in de schoenen en drukt elke open ruimte dicht met kleding. Het maakt niet uit hoe je het doet: de backpack of koffer effectief inpakken is goud waard! Je kunt gemakkelijker bij je spullen, je kunt meer spullen meenemen of je hebt ruimte over voor leuke accessoires tijdens het reizen.

Een andere effectieve manier van het inpakken van jouw backpack (of koffer) is door de kleding in vacuümzakken te stoppen. Vooral winterkleding is ideaal voor deze zakken, omdat het hele dikke kleding is. Zonder vacuümzakken zit er veel ongebruikte lucht in de backpack en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wat zijn vacuümzakken?

Vacuümzakken zijn zakken die gebruikt worden om kussens en dekbedden, tuinkussens of andere spullen op te bergen. Voor het reizen kun je vacuümzakken gebruiken om ruimte te besparen in de backpack of koffer.

Je stopt de spullen in de vacuümzak en zuigt vervolgens met een stofzuiger de lucht uit de zak. Alle lucht die in de kleren en zak opgeborgen zitten gaan naar buiten waardoor de kleren als het ware ”krimpen” (niet letterlijk natuurlijk). Hierdoor kun je alle ruimtes en lucht in de backpack optimaal benutten en het effectief inpakken.

Wat zijn de voordelen van vacuümzakken?

Het grootste voordeel is natuurlijk al benoemd: vacuümzakken zijn ideaal om ruimte te besparen in de backpack. Of het nu om kleding, knuffels of handdoeken gaat: door vacuümzakken te gebruiken houd je simpelweg plek over voor andere bagage/accessoires.

Maar vacuümzakken hebben nog meer kleine voordelen. Zo worden de kleren niet vochtig, gaat het minder snel kapot en blijft het vrij van schimmel, vieze geuren en ongedierte.

Wat zijn de voordelen van vacuümzakken?

Welke kleding stop ik in de vacuümzakken?

Uiteindelijk kun je alle kleren in de vacuümzakken stoppen, maar het is het meest effectief om grote, dikke kleding in de zakken te stoppen.

Waarom?

Ondergoed, sokken en t-shirts zijn gemakkelijk op te rollen en op te bergen in een packing cube. Dikke jassen en broeken daarentegen zijn minder gemakkelijk om op te rollen en in deze kleding zit veel lucht verborgen die je goed kunt gebruiken.

> Lees ook: De backpack gestructureerd inpakken met packing cubes

Hoe zuig ik de lucht uit vacuümzakken?

Zoals gezegd: lucht uit de vacuümzakken kun je opzuigen met een stofzuiger. Ideaal als je de backpack thuis gaat inpakken.

Maar goed: de dikke kleding neem je niet als decoratie mee. Je wilt het gaan gebruiken en ergens tijdens de reis trek je de kleren uit de vacuümzakken.

Maar hoe berg je de kleding vervolgens weer op? Want je neemt logischerwijs geen stofzuiger mee in de backpack..

Voor het reizen kun je speciale vacuümzakken kopen waar al rollend de lucht uit de zakken wordt gehaald. Het werkt iets minder effectief dan een stofzuiger of een pomp, maar voor tijdens het reizen ideaal om de dikke kleding continue vacuüm verpakt te hebben.

Set 2x vacuümzakken

Wat zijn de nadelen van vacuümzaken?

Naast de vele voordelen hebben vacuümzakken ook een paar nadelen.

Het is telkens een heel gedoe om de spullen vacuüm op te zuigen en weer uit de zakken te halen.

Zijn vacuümzakken noodzakelijk?

Nee, absoluut niet!

Uiteindelijk is het bij backpacken de kunst om zo min mogelijk spullen mee te nemen. Kortom: overbodige spullen of aantallen kun je beter thuis laten liggen.

Maar goed: als het noodzakelijk is om een dikke jas mee te nemen, omdat je naar een koud land afreist, dan zijn vacuümzakken de perfecte oplossing.

Andere leuke blogs lezen?

Ik heb nog meer leuke blogs geschreven:

Yelr: het grootste reisplatform van Nederland

Wat leuk dat je op de website van Yelr bent gekomen. Yelr is een platform dat zich richt op het reizen en dat wil combineren met bewustwording over de aarde. Ik denk dat de wereld schreeuwt om de verbinding tussen de mensen, dieren en de natuur. Meer dan ooit tevoren moeten we ons afvragen hoe we de wereld willen achterlaten voor nieuwe generaties.

Hoe creëer je meer bewustwording? Ik denk allereerst dat je de zoektocht naar jezelf terug moet vinden. Normen en waarden spelen een belangrijke rol, een kritische kijk op jouw gedrag vind ik ook belangrijk en jouw mentale belevingswereld moet in overeenstemming staan met het hart. Je moet de signalen van jouw intuïtie leren herkennen. Als je innerlijke rust kunt ervaren, dan ben je in staat om de wereld te verbeteren en het intenser te beleven.

Deze verrijkende ontdekkingstocht kun je ondersteunen door te reizen, omdat reizen in aanraking komt met de elementen van het leven. Je moet beleven, voelen, zien, proeven, confronteren en ervaren tijdens een reis. Je vergroot de referentiekader en je vergroot de kennis over jezelf. Dat is de missie van Yelr. Hier kun je geïnspireerd raken om te gaan reizen en een steentje bij te dragen aan deze mooie aardkloot.

Over de schrijver
Ik vind reizen hartstikke leuk, maar vind het tegelijkertijd super belangrijk om bewust en respectvol met mijzelf en de aarde om te gaan. Dat wil ik heel erg graag met de wereld delen. En verder? Ik vind het leuk om te hardlopen, droom graag weg op Google Maps en vind een speciaal biertje op zijn tijd erg lekker! :)
Reactie plaatsen

Ook een reisblog schrijven op Yelr?